Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid cumhurbaşkanı Tanap

Davutoğlu'ndan Cenevre tepkisi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin grup toplantısında yaptığı konuşmada 29 Ocak'ta Cenevre'de toplanması beklenen Suriye muhalefetiyle ilgili "Kürtlere karşıyız, gibi bir algı oluşturuluyor bu kesinlikle yalandır" dedi.

İşte Davutoğlu'nun konuşmasındaki o bölüm:

Bizim Suriye'de Kürtlere yönelik ön yargılı bir tutumuz olduğu belli çevrelerce maksatlı bir şekilde dile getirliyor.

KÜRTLERE DEĞİL PYD'YE KARŞIYIZ

Buradan tekrar ifade ediyorum; Biz Suriye'de Kürtlerin, Arapların, Türkmenlerin, sünnilerin, nusayrilerin, hıritiyanların hep beraber bir arada olduğu bir masa olması gerektiğini düşünüyoruz. Kürtlerin masada olması bir zarurettir. Kürtlerin olmadığı bir masa eksiktir. Ancak biz Kürtlerin değil bu Kürtlere de zulmeden YPG'nin PYD'nin masaya oturmasına kesinlikle karşıyız. Bir terör örgütünün muhalifler hareketler arasına katılarak bu müzakerelere katılması kabul edilebilir değildir.

PYD'NİN YERİ MUHALİFLER DEĞİL, ESAD'IN YANIDIR

PYD'yi illa masanın kenarına oturtmak isteyen birileri varsa PYD'ye o masada yakışan yer onurlu bir mücadele veren muhaliflerin yanı değil rejimin yanıdır. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.