Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap terörist başı

Davutoğlu'ndan düşürülen Rus uçağıyla ilgili açıklama

Başbakan Ahmet Davutoğlu 24 Kasım öğretmenler Günü nedeniyle 81 ilden gelen öğretmenlere Çankaya Köşkü'nde yemek verdi.

Çankaya Köşkü'nde öğretmenleri ağırlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, yaptığı konuşmasında düşürülen Rus uçağıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

NE GEREKİYORSA YAPACAĞIMIZI TÜM DÜNYA BİLSİN

Davutoğlu şunları söyledi:

Sınırlarımızın güvenliği, ülkemizin bu ateş çemberi içinde bekası, vatandaşlarımızın hayatı ve izzeti söz konusu olduğunda her türlü fedakarlığı yapacağımızı ve her türlü tedbiri alacağımızı da cümle alemin bilmesini isteriz.

Bugün Türk hava sahasını ihlal eden uçaklara dönük olarak silahlı kuvvetlerimizin anında gösterdiği tepkiyi de bu çerçevede ele almak lazım. Biz hiçbir şekilde herhangi bir ülkenin toprağında gözü olan bir yaklaşımı benimsemiyoruz.

Ama herkesin de bilmesi lazım ki defaatle uyarılara rağmen, geçen pazar günü Çankaya'da yaptığımız güvenlik zirvesinde bir kez daha teyit etmemize rağmen hava ve kara sınırlarımızı kim ihlal ederse ona karşı her türlü tedbiri almak hem uluslararası hakkımızdır hem de ulusal görevimizdir.

Buradan da bütün dünyaya uluslararası kamuoyuna şu çağrıda bulunuyorum. Gelin Suriye'deki yangını söndürelim. Bunun yerine bayırbucak Türkmenlerine, Araplara kürtlere Türkmenlere ateş yağdıran kim olursa olsun, ister Suriye rejimi, ister terör örgütleri, isterse dışardan mesajımız açıktır. Suriye halkı barış ve onur içinde yaşama hakkına sahiptir.

RUS MASLAHATGÜZARI PANOV, DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NA ÇAĞIRILDI

Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Sergey Panov, Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen uçakla ilgili çağrıldığı Dışişleri Bakanlığı'na geldi.
Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Türkiye ziyareti öncesi hazırlıklar için İstanbul'da olması nedeniyle Dışişleri Bakanlığı'na Müsteşar Sergey Panov geldi.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Vekili Ahmet Muhtar Gün'ün Panov ile Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen savaş uçağı konusunu görüşeceği öğrenildi.
Suriye'nin Bayırbucak bölgesinde Türk hava sahasını ihlal eden Rus Su 24 tipi savaş uçağına, devriye görevindeki 2 F-16 savaş uçağı tarafından müdahalede bulunulmuştu. Uçak, Hatay'ın Yayladağı ilçesinin karşısında, Suriye toprakları içindeki Bayırbucak bölgesine düşmüştü. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.