Öne Çıkanlar eray ucuzal barbaros şansaş spotlight filmi ittihat terakki salyangoz kremi

Davutoğlu'nun Riyad heyetinde bir ilk!

Riyad'daki temasları öncesinde gazetecilerin sorualrını yanıtlayan Davutoğlu, terör ve operasyonlar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu "Yeni operasyonlardan bahsediliyor..?" sorusu üzerine şu açıklamayı yaptı:

"MASAYI ÇOK DENEDİK"

Gerekirse operasyon yapacağız. Türkiye'nin Irak ve Suriye sınırı yok şu anda. Her an yeni bir risk oluşabilir. Eskiden terörle mücadele edilir diğer boyutlar unutulurdu. Şimdi ikisini birlikte yapacak bir strateji gerçekleştiriyoruz. Silahlar sustuğunda, zaten Türkiye özgür bir ülke. Herkes fikrini söyleyebilir. Ama silahlar bütünüyle bu ülkeden gidene kadar terörle mücadeleye ara vermek yok. Yani masaya dönülsün, konuşulsun vesaire. Bunları çok denedik daha önce. Bütün bu silahlı gruplar Türkiye'yi terk edene ve bütün bu mühimmat yok edilene kadar mücadele sürecek. Türkiye'de silahlı bir yapı var oldukça terörle mücadeleye ara vermeyeceğiz..

"SUR, TOLEDO GİBİ OLACAK"

Sur'u öyle inşa edeceğiz ki aynen Toledo gibi mimari dokusuyla herkesin görmek istediği bir haline gelecek. Bu şehirler 90'lı yıllarda çarpık ve kontrolsüz bir şekilde gelişen şehirler. Bu olaylar yaşanmamış olsaydı bile kentsel dönüşümün yapılması gereken yerlerdi. Sur, Silopi, Nusaybin ve benzer yerlere insanca yaşanabilecek konutlar yapılabilecek. Özellikle Sur'da bir taş üzerine taş konsa haberim olacak dedim. Tescilli Diyarbakır evleri, camiler, kiliseler, hanlar Diyarbakır'ın mimari dokusuna hiç bir zarar vermeden restore edilecek.



"GENELKURMAY BAŞKANI NEDEN GÖRÜŞMEDEYDİ?"

Konu ile ilgili "gayet doğal" diyen Başbakan şunları söyledi:

Bu doğal kabul edilmesi gereken bir husus. Böyle şeylere Genelkurmay Başkanımız katılmıyor. Cumhurbaşkanımızın son ziyaretinde, Suudi Arabistan ile yüksek düzeyli stratejik işbirliği konseyi mekanizması kurulmasına karar verildi. Yoğun bir savunma sanayi işbirliği var.. O nedenle Genelkurmay Başkanımızın olmasını istedim. Daha önce bu kararı aldık. Kasım ayı gibiydi. Bundan sonra da Genelkurmay Başkanımız bu tür toplantılara katılacak. Bunu olağanüstü bir gelişme olarak görmemek lazım. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.