Öne Çıkanlar türkiye terör Isaac Liev Schreiber MI6 METİN UCA

Davutoğlu Türkiye Markası'nı tanıttı

Başbakan Davutoğlu, İstanbul'da tanıtım toplantısında konuşuyor. Türkiye Markası'nı tanıtan Ahmet Davutoğlu "Afrika'da hiç gocunmadan 'Biz Afrikalıyız ve Afrika'nın her noktasına kadar bizim izimiz var' demiştim. Bizi tek bir coğrafyaya mahkum etmek isteyenlere karşı bunu söyledim. Tarih bizle başladı ve tarih bizle yazılacak, bunu gururla ifade ediyoruz" diye konuştu.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

TARİH BİZİMLE BAŞLADI BİZİMLE YAZILACAK


"Kişi başına milli gelirden ihracat kapasitemize, kongre turizminden turist sayısına kadar çok büyük atılım içerisinde olduğumuzu herkes görüyor. Biz birlikte Türkiyeyiz, birlikte güçlüyüz. Biz Türkiyeyiz ve gücümüzün farkındayız. Çatalhöyük'ten İstanbul'a kadar bütün tarihe baktığımızda en kadim tarih bizim ülkemizdedir. AB-Türkiye zirvesini gerçekleştirdiğimiz 'Biz bir Avrupa halkıyız, Avrupa'nın kaderi biz olmadan çizilemez' demiştim. Bakü'de 'Biz bir Asyalıyız Asya'nın tarihi biz olmadan yazılamaz' demiştim. Afrika'da hiç gocunmadan 'Biz Afrikalıyız ve Afrika'nın her noktasına kadar bizim izimiz var' demiştim. Bizi tek bir coğrafyaya mahkum etmek isteyenlere karşı bunu söyledim. Tarih bizle başladı ve tarih bizle yazılacak, bunu gururla ifade ediyoruz.


BİZİM KÜLTÜRÜMÜZE DEĞMEMİŞ MEDENİYET YOKTUR

Bizim kültürümüze değmemiş medeniyet yoktur. İskender, Roma, Selçuklu, Roma, İslam medeniyeti, Horasan kültürüne değin o büyük kültürel harmanlamaya biz sahibiz. İnsanlık kültürünü en güçlü şekilde temsil eden bizim ülkemizdir. Kadim İpek Yolu'ndan bugünkü enerji hatlarına, ulaşım hatlarından ekonomik networklara kadar biz varız, biz olacağız. Dünyaya kapanmayacağız. Ait olduğumuz toprağın o derin kültürünü temsil edeceğiz. Türkiye markası kampanya lasmanı dönüm noktalarından birisi olacaktır.

DÜNYAYA AÇILACAĞIZ

Bizi tek bir kültüre hapsetmek isteyenlere karşı haykırıyoruz, biz Avrupalıyız, biz Asyalıyız, Egeliyiz, biz Mezopotamya'yız, Karadenizliyiz. Dünyaya açılacağız. Dünyaya açılırken de kültürümüzü gururla temsil edeceğiz . İşte bu yüzden tanıtım simgesi önemli.

AVRUPA'DAKİ EN BÜYÜK 7. EKONOMİ

Türkiye'nin gücünü ve potansiyelini keşfetme çağrısı yapacak. Türkiye'nin binlerce yıllık medeniyeti her yerde anlatılacak. Türkiye ekonomisi her açıdan tanınmayı ve tanıtılmayı hak edecek seviyeye gelmiştir. Türkiye Avrupa'daki en büyük 7.ekonomisidir. Rusya'yla yaşanan sorun nedeniyle gelişmelerden turizm sektörümüzün kötü etkilenmemesi için yeni tedbirler aldık.

Birçok ülkeden Alanya, Gazipaşa, Antalya, Bodrum, Adnan Menderes Havalimanı'na turist getiren seyahat acentalarına uçak başına 6 bin dolar destek verilmesi kararlaştırılmıştır. 2016'daki Nisan Mayıs ayında da bu destek sürecektir. Bu bütün dünyadan gelen uçaklar için uygulanacaktır.

İLİŞKİLERİMİZİ YENİ BİR BOYUTA TAŞIDIK

Turizm teşviki verilen ülke sayısı 27'ye yükseldi. AB ile vize serbestisi diyalogu mütabakat metnini imzaladık. İlişkilerimizi yeni bir boyuta taşıdık. İnşallah AB'ye vize muafiyeti önümüzdeki yıl en geç Ekim ayında devreye girecek. Vatandaşlarımız konsolosluk kapılarında beklemeden vizesiz Avrupa'ya gidebilirsin diye çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Onlar ne derlerse desin, hava sahamızı korumak en asli görevimizdir. Hiçbir taviz vermeyiz." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.