Öne Çıkanlar türkiye suriye putin son dakika erdoğan

DEAŞ'ın katliam hücresine darbe!

İstanbul Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, önemli bir operasyona imza attı. Sultanbeyli’de 16-17 yaşlarındaki 3 çocuğun ailelerinin kayıp başvurusu üzerine, TEM geniş çaplı soruşturma başlattı. Kayıp çocukların terör örgütü DEAŞ üyeleriyle ilişkili oldukları belirlendi.

Yapılan araştırmada, DEAŞ’a lojistik destek veren, uluslararası para transferi yapan hücre tespit edildi. Terör polisi, geçtiğimiz eylül ayında örgütün hücresini çökertmek için Sultanbeyli’de birçok adrese eşzamanlı operasyon düzenledi.

ÇOCUKLAR AİLELERİNE TESLİM EDİLDİ

DEAŞ’ın hücre evlerine yapılan ani baskınlarda, aranan 3 çocuğun da aralarında bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı. Habertürk'te yer alan habere göre şüphelilerden 7’si terör örgütü DEAŞ üyesi olmaktan tutuklanırken, 5 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ailelerinin aradığı 3 çocuk ise tutuksuz yargılanmak üzere ailelerine teslim edildi. Ele geçirilen dijital verilerin incelenmesi sonucu, örgütün bazı yurtdışı bağlantıları da tespit edildi.

Örgütün 3 kişilik eylem timinin yerinin belirlenmesiyle, geçtiğimiz hafta Sultanbeyli’de bir adrese daha baskın düzenlendi. Terör örgütü mensubu olduğu öne sürülen 3 erkek şüpheli, gözaltına alındı.

İstanbul’un birçok noktasında keşif yapıp fotoğraf çektikleri belirlenen DEAŞ üyelerinin, kalabalık yerlere ve güvenlik güçlerine yönelik eylem hazırlığında oldukları tespit edildi. İstanbul’da katliam planları yapan 3 zanlının sorgusunun sürdüğü öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.