Öne Çıkanlar türkiye suriye putin son dakika erdoğan

Demirtaş'a bir şok daha!
HDP'nin tutuklanan Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, 7 Haziran 2015'teki genel seçimde partisinin barajın altında kalması için "AK Parti'nin oluşturacağı hile timinin başında Soylu'nun bulunacağını" öne sürerek, o dönemde AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya hakarette bulunduğu iddiasıyla dava açıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Ahmet Hamdi Kaya tarafından hazırlanan, Ankara 43. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, İçişleri Bakanı Soylu "müşteki", 2 yıl 4 aya kadar hapsi istenen HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ise "şüpheli" olarak yer alıyor.

"HAKARET AMAÇLI DEĞİLDİR"

Edirne F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Demirtaş, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile alınan ifadesinde, "Netice olarak siyasi rekabetin en sert olduğu seçim dönemlerinde, siyasi rakiplerin birbirlerine karşı itham edici söylemleri hakaret amaçlı değildir. Siyasi mücadelenin ve siyasi tansiyonun arttığı dönemlerdeki sert eleştiri ve uyarılardır. Buradaki söylemim de bu kapsamda değerlendirilmelidir." şeklinde savunma yaptı.

İFADE HÜRRİYETİ SINIRI AŞTI

Demirtaş'ın açıklamalarını, Bakan Soylu'yu küçük düşürme kastıyla kullandığı bildirilen iddianamede, açıklamaların ifade hürriyeti sınırlarını aştığı belirtildi.

İddianamede Demirtaş'ın, tahkir kastıyla seçimde hile yapmak için ekip çalışması yürüttüğünü, ekiptekilere seçim hilesinin nasıl yapılacağına dair eğitim verdiğini söyleyerek, Soylu'ya karşı alenen hakaret suçunu işlediği kaydedildi.

2 YIL 4 AYA KADAR HAPİS TALEB

İddianamede, Demirtaş'ın 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Demirtaş, 4 Kasım'da Diyarbakır nöbetçi 2. Sulh Ceza Hakimliğince, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan Edirne F Tipi Cezaevine gönderilmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.