Öne Çıkanlar eray ucuzal barbaros şansaş salyangoz kremi gün zileli deniz yücel cemil bayık

Demirtaş: Camiyi devlet yaktı

Gündeme ilişkin değerlendirmeler yapan Demirtaş, Diyarbakır'da teröristler tarafından yakılan camiye ilişkin de açıklama yaptı.

İşte o sözleri:

TERÖRİSTLERİN YAKTIĞI CAMİYİ DEVLET YAKTI DEDİ

"Evleri, camileri tankla havaya uçuruyorsunuz, yetmiyor sizin kanallarınızda buradakiler cami yaktı diyorsunuz. Kurşunlu Cami'yi devlet güçleri yaktı.."

OPERASYONLARI ELEŞTİRDİ

"Büyük temizlik operasyonuymuş. Silip süpürme operasyonuymuş. Kimi nereden süpürüyorsunuz. Bu toprakların ancak kanalizasyonunu temizlersiniz. Başka da bir şeyi temizleyemezsiniz."

HENDEKLERİ SAVUNDU

"Haklıyız, kazanacağız. Faşizm ricayla minnetle durmaz. Faşizme yalvarılmaz. Halkımızı bu çerçevede bulunduğu her yerde onurlu, görkemli direnişi sahiplenmeye çağırıyoruz. Kusura bakmasınlar, gençler hendek kazıyormuş, halk barikat kuruyormuş. Başka bir yol gösterin onu yapsınlar."

ÖNCE HELİKOPTERDİ ŞİMDİ TANK OLDU

8 Aralık günü grup konuşmasında konuşan Eş Başkan Figen Yüksekdağ konu ile ilgili açıklama yapmış ve caminin bir helikopter tarafından havadan vurulduğunu iddia etmişti.

Yüksekdağ şu ifadeleri kullanmıştı:

Diyarbakır Sur'daki Kurşunlu Camisi havadan bombalandı. Sur'daki gençlerin uçağı, helikopteri mi var? 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.