Öne Çıkanlar eray ucuzal barbaros şansaş salyangoz kremi gün zileli deniz yücel cemil bayık

Demirtaş’ı dinleyip Kandil yolunu tutmuş

Kızılay Meydanı'ndaki otobüs duraklarını hedef alan PKK’nın canlı bombası Seher Çağla Demir HDP Gençlik Meclisi üyesi çıktı.

Canlı bombanın geçmişini araştıran istihbarat birimleri Demir'in o dönem adı BDP olan HDP'nin 30 Kasım 2013 tarihinde Diyarbakır'da düzenlenen 1. Gençlik Meclisi Kongresi'ne katıldığını belirledi.

Selahattin Demirtaş’ın konuşmacı olarak katıldığı meclis toplantısına Balıkesir’den bir grup öğrenciyle birlikte katılan Seher Demir o tarihten sonra terör örgütü üyesi olmuş. Bu tarihten sonra ortadan kaybolan Demir istihbarat birimlerinin tespitine göre kısa süre sonra buradan terör örgütünün dağ kadrosuna katılmış. 

BABA BEN PKK’YA KATILDIM 

Teröristin babası C. Demir, Ankara Emniyeti’nde verdiği ifadede, "Kızımla 2013'ten beri hiç görüşmedim. Seher üniversiteye giden tek çocuğum" demişti. İstihbarat kaynaklarına göre Demir terör örgütü PKK kampında eğitim alırken babasını arayarak ‘ben PKK’ya katıldım’ dediği öğrenildi. PKK bombacısı Seher’in ailesinin kayıp başvurusunda bulunduktan sonra okuduğu Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Seyahat İşletmesi İkinci Öğretim Bölümü'ndeki kaydını yenilediği öğrenildi.

Öcalan’ın mektubu okundu

Diyarbakır başta olmak üzere bölgeden binlerce gencin katıldığı kongreye dönemin BDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak DTK Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk ve HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, BDP yöneticileri katılmıştı. Açılışın ardından Sırrı Süreyya Önder, Abdullah Öcalan’ın mektubunu okumuştu.

YPG eğitimli

İçişleri Bakanlığı da saldırganın kimliğine ilişkin açıklama yaptı. Seher Çağla Demir’in Suriye’de YPG tarafından eğitildiği belirtildi. Bombacının Kobani'de eğitim aldığını akşam  dünkü baskısında yazmıştı.i. 

Akşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.