Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında  hem Türkiye gündemi hem dünya gündemine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Konuşmasında özellikle 'hayır' cephesine sert eleştirilerde bulunan Bahçeli "16 Nisan'ı fırsatçı gibi bekleyenlere sesleniyorum: Halep yolunda deve izi saymayın, kargayı bülbül diye satmaya kalkmayın. Hiç kimse yutmaz. Kazdığınız kuyuya bir kez daha düşeceksiniz." ifadelerini kullandı.

15 Temmuz Türkiye için dönüm noktası olduğunu ve Türkiye'nin bu beladan bir an önce temizlenmesi gerektiğini belirten Bahçeli idam cezasına ilişkin AK Parti'ye çağrıda bulunarak "15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı'na suikast yapmak isteyen darbecilerin yargınlanmasına başlanmıştır.Milletimiz idam istiyorsa bize düşen bunu Meclis'e götürmektir. AK Parti top çevirmesin, idamda samimiyse MHP'nin sözü söz, buna kayıtsız şartsız destek verecektir. " dedi.

İşte o konuşmadan satır başları

"Türkiye olağanüstü şart ve dönemdedir. El Bab sonuç vermiş, kentin büyük bölümünde kontrol sağlanmıştır. Türkiye'nin El Bab'da mevzi kazanımı, terörizmi odağında etkisiz hale getirmesi bakımından önemlidir. Rakka operasyonu sıradadır. Konuyla ilgili görüşmeler yoğunlaşmıştır. İddia odur ki, İncirlik'in seçilmesi Rakka operasyonun harekat merkezi olarak kullanılması düşünülmektedir. Türkiye'nin ABD ile Rakka operasyonu ile iki ayaklı taslak plan paylaşıldığı anlaşılmaktadır. ÖSO'nun Tel Abyad'dan girip Rakka'ya yönelmesidir. İkinci olarak da El Bab'da Menbiç ve buradan Rakka'ya harekettir.

TÜRKİYE YPG İLE AYNI ÇİZGİDE OLAMAZ

Burada zorlu coğrafi şartlar bilinen gerçektir. YPG'nin doğudan bağımsız girmesi, ÖSO'nun da kuzeyden güneye ilerlemesi ABD'nin talepleri arasındadır. Türkiye hiçbir şart altında terör örgütü YPG/PYD ile aynı çizgide olması düşünülemeyecektir. Başbakan'ın MGK'da 'Prensipte anlaşırsak doğrudan operasyona girmeyeceğiz. Taktik, destek vereceğiz. ÖSO önde biz arkada olacağız' ifadeleri yeni bir boyut getirmiştir. Gerekirse Rakka'ya milli kudret yıldırım gibi inmelidir. Mesele Türkiye'nin savunmasıdır.

RUSYA PYD'YE KUCAK AÇTI

Rusya ve İran'ın izleyeceği politikalar da titizlikle izlenmeli, işbirliği ve diyalog kanalları açık tutulmalırıdır. Rusya'nın PYD'ye kucak açması dikkatlerimizden kaçmamaktadır. Moskova'daki bölücülük konfrenansına HDP'den de katılımlar olması bizim için ihanettir. Astana ve Cenevre süreçlerine sekte vurulması konusunda Rusya'nın heves içinde olması bizim için iyi okunmayacaktır. 

FETÖ'NÜN DAEŞ VE PKK'DAN EKSİĞİ YOK, FAZLASI VAR

7 Ağustos Yenikapı ruhu bizim asla vazgeçmediğimiz bir milli duruşun özetidir. FETÖ'nün PKK, DAEŞ'den elbette eksiği yok hatta fazlası vardır. 15 Temmuz düşmanlığı bize göstermiştir ki, Türk devletinin milletiyle tarihten silinmesi vahim bir plan olarak devrededir ve bu tehdit geçmemiş, aksine uygun zamanın gelmesi için beklemeye alınmıştır.ABD'nin bu teröristi iade etmesi iki ülke arasındaki ilişkilerin canlanmasına hizmet edecektir.

TEHLİKE YAKIN VE BÜYÜK

Tehlike yakın ve büyüktür. Bir an için varsayalım: Şayet 15 Temmuz başarılı olsaydı kaç vatan evladı katledilecek, kaç vatan evladı yoksulluğa, vatansızlığa sürüklenecekti? Bu sorunun cevabını bilen var mıdır? Böylesi bir felaketi tahayyül eden çıkmış mıdır? 15 Temmuz gerçekleşmiş olsaydı, Türk milletine varlık hakkı tanınacak mıydı? Bir ara 'başbakan olacağım' diye tutturup bağıranlar bu soruya nasıl cevap verecektir? 16 Nisan'ı fırsatçı gibi bekleyenlere sesleniyorum: Halep yolunda deve izi saymayın, kargayı bülbül diye satmaya kalkmayın. Hiç kimse yutmaz. Kazdığınız kuyuya bir kez daha düşeceksiniz.

FETÖ'NÜN KODAMANLARI NEDEN KORUNUYOR

Yurtta Sulh Konseyinin kimlerden oluştuğu ortaya çıkmalıdır. 15 Temmuz'un karanlık yüzlerini öğrenmek milletimizin en doğal hakkıdır. FETÖ'nün kriptoları kimdir? El değmemiş, kendisini unutturmuş FETÖ'nün kodamanları nerelerde gizlenmekte, neden korunma altına alınmaktadır?10 binlerce kişi soruşturma geçirmiş ve tutukludur ama dişe dokunur isimlere tesadüf edilememiştir.

BAZI AKADEMİSYENLERİN KONFORU BOZULUNCA ORTALIK KARIŞTI

Bugüne kadar 3 bin 886 hakim ve savcının ihracı sağlanmıştır. Bu Türk adaletinin ne hale düşürüldüğünün kanıtıdır. FETÖ elebaşı adaletin terazisini kırmıştır. Yıllarca kim haklı, kim haksız birbirine geçmiştir. Masum musun, mahkum mu belli olmamıştır. Nerede FETÖ orada haksızlık, nerede FETÖ orada pisliktir. Onbinlerce kişi tutukludur ancak ortada dişe dokunur isimlere tesadüf edilebilmiş değildir. Pensilvanya'nın kapısında nöbet bekleyen meşhur siyasetçilerden hiçbir iz yoktur.
Bazı akademisyenlerin konforu bozulunca ortalık karışmıştır. FETÖ ve PKK çizgisinde bulunmaktan rahatsızlık duymayan küçük bir grup hukuk mahallelerine uğrayınca rahatsızlık duyuyorlar. Üniversiteleri tekellerine alanların timsah gözyaşlarına bu milletin karnı toktur. Kimin suçu varsa, kim suçsuzsa Türk mahkemeleri hükmünü verecektir.

AK PARTİ'YE İDAM ÇAĞRISI

Bunlar oluyorken 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı'na suikast yapmak isteyen darbecilerin yargınlanmasına başlanmıştır. Türk adaletinin bu darbeci ve diğerlerini en ağır şekilde cezalandıracağına inancım tamdır. Hainler idamdan korkmuyor ve milletimiz idam istiyorsa bize düşen bunu Meclis'te yapmaktır. AK Parti top çevirmesin, idamda samimiyse MHP'nin sözü söz, buna kayıtsız şartsız destek verecektir. 

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA SOKUYORUZ

Türkiye için evet diyeceğiz. Devlet, millet kaynaşmasına destek olacağız. FETÖ'nün yanında mı duracaktık, niye çeleşelim, PKK'nın, CHP'nin, TKP'nin, EMEP'in, elinde kan olan aydınlıkçıların kuyruğuna takılmak asıl çelişki değil midir? Biz vatan millet diyoruz elimizin taşın altına sokuyoruz. Hayır diyen vatandaşlarımıza sözüm yoktur, bilakis iradelerine saygım vardır. Fakat hayırsızlardan oluşan, hayır cephesi kurarak fesatlık yapan emekli siyasetçilere, eski tüfeklere, terör bölücülük taşeronlarına itibarımız yoktur, sırtımız da bunlara dönüktür. 

CHP'NİN MİLLETTEN ÖDÜ KOPUYOR

16 Nisan'da bir parti, bir şahıs, bir siyaset değil, milletimiz anayasa değişikliğini oylayacak, kendi geleceği hakkında karar verecektir. Hayır koalisyonunun niçin telaşlı, niçin tahammülsüz olduğudur. Demokratik nezaket hiç gözetilmemektedir. CHP sözcüleri bazı, anketçiler, bir kısım çürük çarık fikir sahipleri MHP tabanın yarıdan fazlası hayır verecek kehanetiyle yatıp kalkmaktadır. Kafaları büyük, içi boş, tut kulaklarından çifte koş. Bitli baklanın kör alıcısı olur misali, CHP sözcüleri 16 Nisan'ı kara göstermeye çalışmaktadır. Milletten ödleri kopmaktadır. PKK'nın tırmandığı dala salıncak kuran bu zihniyet 1923'ün CHP'si değildir. Ağaca çıkan keçinin dala bakan oğlağı olurmuş. CHP yanına aldığı bölücülükle mimlenmiştir. Ne derse desinler MHP 16 Nisan'da evet diyecektir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.