Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

Diplomasız Müdür Olduğu Anlaşılınca 28 Yıllık Maaşı Geri İstendi

İddiaya göre Fulya E., 1987'de 'Diplomasız' olarak Adalar Belediyesi'nde işe girdi. Fulya E'yi işe alan personel müdürü H.A, eşinden boşanıp onunla evlendi. Evrakları inceleyen Maliye, eksik diplomayı fark edince kadının 28 yılda aldığı 600 bin lirayı geri istedi.

FAİZİYLE GERİ İSTEDİ

Geçen Mart ayında ortaya çıkan olayla ilgili bakanlık tam 28 yıl sonra harekete geçti. İstanbul Defterdarlığı'ndan Fulya E'nin bugüne kadar aldığı maaşın hesaplanarak mahkemeye gönderilmesini istedi.

Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık, nitelikli dolandırıcılık suçlarını işlediği iddiasıyla kadının, hem memurluktan atılma hem de bugüne kadar aldığı maaşı faiziyle devlete geri ödemesi talep edildi.

DİPLOMAYI İBRAZ EDEMEDİ VE...

Defterdarlık yaptığı hesapta halen Adalar Belediyesi'nde nikah memuru olarak görev yapan Fulya E'nin 28 yılda 600 bin TL aldığını belirledi. Davanın karar duruşması 22 Aralık'ta Anadolu Adliyesi 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak.

2006'DA ALDI

Savcılığa ifade veren memure, 'Kimse bana diploman var mı? diye sormadı" dedi. 10 yıla kadar hapis istemiyle de yargılanan kadın, ilkokul diplomasını 2006 yılında aldığı belirlendi.

NİKAHINI KIYDIĞI AİLELERİN DURUMU BELİRSİZ

Diplomasız olarak nikah memurluğu yapan Fulya E.nin kıydığı nikahlarda soru işaretleri belirdi. Yargılamanın sonunda mahkemenin bu işlemlerle ilgilide bir karar vermesi bekleniyor. Fulya E.'nin evlendirdiği çiftlerin nikahları geçersiz hale gelebilir. (Kaynak: Takvim) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.