Öne Çıkanlar flaş haber Fenerbahçe başakşehir afrika athena kimyasal silah

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den Papa ve Trump'a tepki
ABD Dışişleri Bakanlığının Müslüman Toplumlar Özel Temsilcisi Şerik Zafer'i makamında kabul eden Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez açıklamalarda bulundu. Görmez, "Sekülerizmin dinlerden kaynaklanan şiddeti de geride bırakarak dünyayı topyekun bir savaşın içine soktuğunu belirterek, "İki büyük dünya savaşı yaşandı, şimdi üçüncü büyük dünya savaşından bahsediliyor. Sayın Papa'nın ağzından bile böyle bir cümle dökülebiliyor" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, 'Müslümanların ABD'ye alınmaması' yönünde çağrıda bulunan Trump ve 'üçüncü dünya savaşı' açıklaması yapan Papa'ya tepki gösterdi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, ABD Dışişleri Bakanlığının Müslüman Toplumlar Özel Temsilcisi Şerik Zafer'i kabulünde yaptığı konuşmada, sekülerizmin dinlerden kaynaklanan şiddeti de geride bırakarak dünyayı topyekun bir savaşın içine soktuğunu belirterek, "İki büyük dünya savaşı yaşandı, şimdi üçüncü büyük dünya savaşından bahsediliyor. Sayın Papa'nın ağzından bile böyle bir cümle dökülebiliyor" dedi.

ŞİDDETİN VE VAHŞETİN GÖLGESİNDE YETİŞEN NESLİLLER ORTAYA ÇIKTI

Müslümanların ülkeye alınmaması yönünde çağrı yapan ABD başkan aday adaylarından Donald Trump'a tepki gösteren Görmez, şunları kaydetti:


"Amerika gibi bir ülkede seçimden önce adaylar, 'Müslümanları Amerika'ya alacağız almayacağız' tartışmasını yapabiliyor. Burada hiçbir milletin, hiçbir din mensubunun suçu birbirine atması doğru değil. Bu coğrafyada biz çok büyük acılar çekiyoruz. Bu acıları, DAEŞ gibi sonradan ortaya çıkan sadece terör örgütlerinin yaptıklarından çekmiyoruz. Bunların her birisi birer sonuçtur, sebep değildir. Bilhassa coğrafyanın küresel güçlerin çatışma alanı haline gelmesi, bütün bunların birinci sebebi olmuştur. Önce Afganistan sonra Irak, Bosna, Çeçenistan gibi bölgelerde yapılan savaşların sonunda, eğitimden yoksun, şiddetin ve vahşetin gölgesinde yetişen çok sayıda nesiller ortaya çıktı. Yaralı bilinçler ve ölümcül kimlikler çoğaldı. Bir taraftan da büyük göçler başladı. Bu göçmenler gittikleri ülkelerde o ülkelere entegre olamadılar. Oralarda kendi gettolarını kurdular, ötekileştirildiler. Dinlerini öğrenecek imkanları bulamadılar. Hatta yanlış yorumlara saptılar. Göçmen nesillerin dini yanlış öğrenenlerin çocukları ile coğrafyada şiddetin gölgesinde yetişen gençler arasında bir yakınlık oluştu. Bu nesiller, dine bir ideoloji olarak sarılmayı tercih ettiler."

İnsanlığın bütün bu yaşanılan sorunların acılarını çektiğini belirten Görmez, "Ben, çok umutsuz değilim. Topyekün konuşarak, birlikte değerlendirerek yeni bir dünyayı kurabiliriz" dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.