Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

Diyarbakır'da belediye Sur kararını Danıştay'a taşıdı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Sur ilçe merkezini hakkında aldığı 'acele kamulaştırma' ile 174 belediye taşınmazının kamulaştırma kararını yargıya taşıyarak, yürütmenin durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay'a başvurdu.

KARARIN İPTALİNİ İSTEDİ

Dava dilekçesinde, "Bölgede yaşayan insanları, kentin tarihini, eserlerini ve şehircilik ilke ve esaslarını doğrudan etkileyen bu kararın müvekkil idarenin görüşleri alınmadan ve saklanarak alınması iptalini isteme zaruretini doğurmuştur." denildi.

TERÖRİSTLER SUR'U ENKAZA ÇEVİRDİ

Terör örgütü PKK'ya karşı birçok operasyonun düzenlendiği Sur'da, teröristlerin bombalı tuzakları nedeniyle vatandaşlar bölgeden göç etmek zorunda kalırken, geride bırakılan evler terör örgütü tarafından tahrip edilmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Muammet YILDIZ 8 yıl önce

Evet normal vatandaşlar bölgeden göç etmiş mağduriyet giderilmesi için acil kamulaştırmaya belediye karşı çıkmış mahkemeye gitmiş diyorsunuz. Çok güzel
İsmi geçen belediye yönetimini kim seçmiş ben değil her hal şunun bilinmesini isterimki benim hakkım olan kuruşun o bölgeye gitmesine vesile olanın Rabbim belasını versin inşAllah.

Avatar
Alihan Ayyildiz 8 yıl önce

Yeni anketler gozteriyorki hdp gine guneyanadolu bolgesinin %80 oy arani koruyor bu demekki akillanmiyorlar .Devlet evet vatandasina sahip cikacak ama bu kadar nankorlugu peygember efendimiz bile kuser.