Öne Çıkanlar rusya ahmet davutoğlu Aykurt Nuhoğlu fransa operasyon başlattı g20 erdoğan

Diyarbakır'da çatışma: 1 terörist öldürüldü

Diyarbakır Valiliği, Bağlar ilçesinde eylem hazırlığında olan 'Evin' kod adlı PKK'lı Sabiha Üçoş'un  çıkan çatışmada öldürüldüğünü ve konuyla ilgili çok yönlü soruşturmanın devam ettiğini bildirdi. 

Örgütün dağ kadrosundan gelerek Diyarbakır'da kentte hedef seçilen kişi ve yerlere yönelik saldırı hazırlığında olduğu istihbaratını alan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü çalışma başlattı. Van nüfusuna bağılı 1990 doğumlu 'Evin' kod adlı PKK'lı Sabiha Üçoş'un, saldırıyı gerçekleştirmeden yakalanması amacıyla merkez Bağlar İlçesi Cengizler Caddesi civarında operasyon düzenlendi. 

Operasyonda güvenlik güçlerinin "Teslim ol"çağrılarına silahla karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktı.Çatışmada "Evin" kod adlı terörist etkisiz hale getirildi.Yapılan aramada teröristin üzerinde el bombası ve tabanca bulunduğu belirtildi.

Geçen cumartesi günü de yine merkez Bağlar İlçesi Toptancılar Sitesi mevkiinde çıkan çatışmada 1 terörist ölü, 1 teröristin de yaralı ele geçirilmişti. Yaralı teröristin ifadesinden, örgütün dağ kadrosundan kente gelen PKK'lı Sabiha Üçoş'un eylem hazırlığında olduğu bilgisine ulaşıldığı belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.