Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ son dakika haberleri ahmet davutoğlu

Diyarbakır'da çatışma sesleri! Hendek kuran teröristler güvenlik güçlerine saldırdı
Diyarbakırın merkez Sur İlçesi'nde PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyelerinin cadde ve sokaklara kazdığı hendekleri kapatıp, barikatları kaldırmaya giden polis ekiplerine teröristlerin ateş açılması üzerine çatışma çıktı. Mahalle aralarında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışmalar devam ederken, helikopterler uçuş yaptı.

Daha önce sokağa çıkma yasaklarının getirildiği merkez Sur İlçesi'nin bir çok mahallesinde YDG-H'liler güvenlik güçlerinin girişlerini engellemek için hendekler kazıp, barikatlar kurdu. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri kazılan hendekleri kapatıp, barikatları kaldırmak için mahallelere zırhlı araçlar ve kepçelerle operasyon düzenledi. Özel harekat polisleri ile helikopterin de havadan destek verdiği operasyonda, PKK'lılar polis ekiplerine ateş açtı. Açılan ateşlere polisinde karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmaların sürdüğü Hasırlı, Fatih Paşa, Cemal Yılmaz mahallelerinden sık sık silah ve patlama sesleri duyuldu.

Roketatarların da kullanıldığı çatışmalar nedeniyle bölgede bulunan esnaf kepenk kapatırken, halk evlerine çekildi. Mahallelerin girişlerinde zırhlı araçlarla önlem alan polis ekipleri, "Burada beklemeyin, tehlikelidir" diye uyarı anonsları yaptı. Çatışmaların sürdüğü mahallelerde oturan bazı vatandaşların evlerin terk ederek, kentteki yakınlarının yanına gittikleri görüldü.

DBP ÇAĞRI YAPTI

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır il başkanlığı, çatışmaların sürdüğü Sur İlçesi ile ilgili bir çağrı yaparak halkı ilçenin Balıkçılarbaşı Semti'nde toplanmalarını istedi. "Halkımıza çağrı" başlığını taşıyan açıklamada, "Özel hareket polisleri dün akşamdan beri Sur ilçemizi abluka altına almış ve bu sabah saldırıya geçmiş bulunmaktadır. Sivil yurttaşlara yönelik helikopterler eşliğinde kapsamlı bir saldırı başlatan özel hareket polisleri, ilçenin birçok noktasında zırhlı araçlarla konumlanmış bulunmaktadır. Sabah saatlerinden itibaren güvenlik güçleri Sur ilçemize yüzlerce polis, onlarca TOMA, akrep ve diğer polis araçları ile yığınak yapmış bulunmaktadır. Saldırılarda can kayıplarının önüne geçmek iç tüm kurumlarımızı ve halkımızı bugün saat 14.30'da Sur İlçesi'nin Balıkçılarbaşı Semti'ne gitmeye çağırıyoruz" denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.