Öne Çıkanlar türkiye ışid IŞİD kara operasyonu yunus mallı türkiye terörist

Diyarbakırlı teyzeden askere dua, teröre beddua

Diyarbakır Valiliği, Sur'da çatışmalardan dolayı yıkılmış evlerinde sıkıntılar içinde yaşamak zorunda kalan ailenin tahliye görüntülerini basınla paylaştı.

Valilikten yapılan açıklamada şöyle denildi: “18 Aralık 2015 tarihinden bu yana Diyarbakır ili Sur ilçesinin 6 mahallesinde bölücü terör örgütü mensuplarının kazmış oldukları hendek ve barikatları kaldırmak, bölgede bulunan terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek amacıyla operasyon icra edilmektedir."

3 KİŞİLİK AİLE GÜVENLİ BÖLGEYE SEVK EDİLDİ

"İcra edilen operasyon kapsamında 16 Ocak 2016 tarihinde Sur ilçesi Hasırlı Mahallesi Leylek Sokak'ta ikamet eden ve sokağa çıkma yasağının başladığı günden bu yana bölücü terör örgütü mensupları tarafından evlerini terk edip güvenli bölgeye gitmeleri engellenen 3 kişilik bir aile, güvenlik güçlerinin icra ettikleri operasyon ile evlerinden alınarak güvenli bölgeye sevk edilmiş ve müteakiben kendileri sağlık kuruluşuna sevk edilerek kontrolleri yaptırılmış ve ardından şahsi ihtiyaçları karşılanarak, çatışma bölgesinden güvenli bölgeye sevkleri sağlanmıştır.” denildi.

"TERÖRİSTLERİ AYAKLARINIZLA EZİN"

Jandarma ekipleri tarafından evinden alınarak güvenli bölgeye ulaştırılan ve ardından sağlık kontrolü için hastaneye kaldırılan yaşlı kadın, ellerini açarak sürekli olarak askere dualar etti. Kürtçe konuşan yaşlı kadın, "Allah sizleri onların başından eksik etmesin, Allah onları yok etsin. Burası mübarek insanlara emanet. Evim ve buralar Allah'a ve size emanet. Gece gündüz size dua ediyorum. Siz benim gözümsünüz başımsınız, onları ayaklarınızla ezin" şeklinde konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.