Öne Çıkanlar son dakika ışid türkiye rusya DAEŞ

Basın Suçları Savcısı Ertuğrul Sarıyar’ın, CNN Türk’te yer alan Mustafa Kemal ve Afet İnan’a yönelik ifadeler hakkında soruşturma başlattığı öğrenildi. 

Savcılık kaynakları, Doğan Medyası’nın “Mustafa Kemal’in aşkları” başlığıyla, M.Kemal’in ilişki yaşadığı 18 kadın arasında Afet İnan’a da yer verilen haberin mercek altına alındığını,  konunun detaylı bir şekilde araştırılacağını belirtti. 

CNN TÜRK İNAN'I SEVGİLİSİ OLARAK GÖSTERMİŞTİ

CNN Türk’ün internet sitesindeki “Mustafa Kemal Atatürk’ün aşkları” başlıklı haberde, “Mustafa Kemal Atatürk’ün özel yaşamı, duygu dünyası, siyasi ve askeri hayatının genelde gölgesinde kalmıştır. Ancak bu konuda da araştırma ve bilgiler yok değil. Latife ve Fikriye Hanımlar bilinse de Atatürk’ün hayatına giren kadınlar pek çok araştırmacının kitaplarında yer almıştır. Kaynaklarda Atatürk’ün hayatına giren kadınlar, ‘Müjgan, Selanikli Hatice, Şevki Paşa’nın kızı Emine, Romen kızı Fani, Mara Dimitrina, Nicolina Radoslavof, Elana Akcof, Hilda Christianus, Nazmiye Atiç, Madame Corinne, Matmazel Edith, Fikriye, Beathe Gaulis, Evelyn Barrett, Latife Uşakizade, Madame Baur, Afet İnan ve Zsa Zsa Gabor...’ İşte Mustafa Kemal’in hayatından geçen kadınlar...” ifadeleri yer almıştı.

Kamuoyundaki tepkiler üzerine CNNTürk’ün internet sitesinde yer alan bu haberdeki “Afet İnan” ismi, 10 Mayıs 2017’de silinmişti.. 10 Mayıs 2017’ye kadar yayında kalan haber için savcılığın sorumluları ifadeye çağırması bekleniyor.  


HAKARETİN BABASI DOĞAN MEDYASI



CNN Türk hakkında soruşturma başlatılmasına neden olan Afet İnan-Mustafa Kemal ilişkisi iddiası, Posta gazetesi ve Aydın Doğan Medyası’na ait olduğu dönemdeki Milliyet gazetesinde de yer aldı. Posta’da 6 Kasım 2001’de “Ata ne kadınları sevdi” başlıklı haberde, “Afet İnan, Çankaya ve Dolmabahçe Sarayı’nın nikahsız hanımefendisi olur” ifadelerine yer verildi. Milliyet gazetesinin, 6 Kasım 2001’de 4. sayfadan “Atatürk’ün aşk hayatıyla ilgili yeni iddialar – Ata’nın kalbini kıran kadınlar” başlığıyla haber yayınlanmıştı.

KAYNAK: Yeniakit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.