Öne Çıkanlar rusya ahmet davutoğlu haber Robert Hockett İGA

Dokunulmazlık zırhı kaldırıldı, Avrupa çıldırdı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün dokunulmazlıkların kaldırılması kararını onayladı. Erdoğan'ın kararı onaylamasına tepki gösteren Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye'nin demokrasiden uzaklaştığını iddia etti. Terör örgütü PKK'ya açıkça destek veren vekillerin yargılanmasının önünü açan dokunulmazlıkların kaldırılmasını demokrasiyle bağdaştıran AP üyeleri, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan için kullandıkları ifadelerle haddini aştı.
Çelişkili açıklama:
Fransa'nın Strasbourg kentinde genel oturumda konuşan AP üyesi Johannes Hahn, "Ankara ile iş birliği kaçınılmaz" diyerek, "Türkiye AB'den uzaklaşıp, bambaşka bir istikamete yöneldi. AB üyesi olmak isteyen Türkiye'nin kendisi"ifadeleriyle kendi kendine çelişkiye düştü.

"ERDOĞAN'DAN KORKMAYIN"
Alman ajansı Deutsche Welle'nin haberine göre, Hahn, "Ne siz ne de bizim Başkan Erdoğan'dan korkmamız için sebep yoktur. Bizim inanç ve ilkelerimiz ortada. Komşu Türkiye ile iyi ilişkilere sahip olmak istiyoruz. Hiçbir zaman hiçbir konuda taviz vermemiz söz konusu olamaz. Fakat Avrupa vatandaşlarının çıkarı için Türkiye'yle görüşmemiz de gerekiyor sonuçta" ifadelerine de yer verdi.
AP'deki siyasi gruplar ise milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını kınayan mesajlar verdi. Dokunulmazlıkların kaldırılmasının “Türkiye'nin hukuk devletinden uzaklaştığının göstergesi" olduğu öne sürüldü.

"TÜRKİYE'NİN ÜYELİK SÜRECİ DURDURULSUN!"
AP'nin en önemli grubu olan Hristiyan Demokratların (EPP) Türkiye raportörü, Alman parlamenter Renate Sommer, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tüm Avrupa değerlerini çiğnediğini ve Türkiye'de yönetimin diktatörlüğe kaydığını" savundu. Sommer, Türkiye'nin "kendine güvenilir ülke olmaktan çıktığını ve bu nedenle üyelik müzakerelerinin durdurulmasının değerlendirilmesi gerektiğini" de iddia etti.
Oturumda söz alan bazı parlamenterler dokunulmazlıkları kaldırılan TBMM üyeleriyle dayanışma komitesi oluşturulması önerisinde bulundu. Türkiye'nin üyelik perspektifine karşı parlamenterler Ankara ile katılım müzakerelerinin durdurulmasını istedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletvekilliği dokunulmazlıklarıyla ilgili, Anayasa'da değişiklik yapılmasını öngören 6718 sayılı Kanunu onaylamıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kemal 8 yıl önce

İngiliz'ler bu sayede kurtulmuştu teröristlerden, bunun sonucu bildikleri için sıkıntıları karın ağrıları,
ağlasanızda sızlasanız da eski Türkiye yok. İlerde umarım siz Türkiye'den yardım istemezseniz

Avatar
turan 8 yıl önce

İt ürür kervan yürür.

Avatar
Salih 8 yıl önce

Allah bu ülkeyi bu milleti AB sevdalılığından biran önce kurtarsın. bu siyasi fiğürler kullanılacak ve AB ye sol gösterip sağ vuracak. niyemi ? sıra şimdi bizde .

Avatar
hasan hüseyin bozkurt 8 yıl önce

Götünüzü itediğiniz kayaya dayaya bilirsiniz

Avatar
Sait kılıç 8 yıl önce

AP işine geldi mi demokrasi işine gelmedimi diktatör lük iki yüzlü AP istemesenizde türkiye yoluna devam edecektir

Avatar
Ahmet sedali 8 yıl önce

Cehennemin dibine kadar yolu var eoropanınn pis kefereler

Avatar
Ahmet sedali 8 yıl önce

Cehennemin dibine kadar yolu var eoropanınn pis kefereler

Avatar
Senol 8 yıl önce

Türkiyemiz AB ye bağlı olmadığı ve kendi istikametinde yürüdüğü için kudurdu it sürüleri. Bu yüzden Erdoğandan ve türk milletinden kötüsü yoktur. Şuan almanya ve avrupa ülkelerinde ailelere yönelik zulüm başlamıştır. Çocukları ellerinden alınıyor. Lütfen duyarlı olup bunu kamoyuna duyuralım inşaAllah.
Selametle