Öne Çıkanlar esed chp komplohaber devlet bahçeli Almanya

Dokunulmazlıkla ilgili ilk tur oylama başladı
Meclis Genel Kurulu'nda dokunulmazlık teklifinin görüşmeleri yapıldı ve 1. tur oylama için gizli oylamaya geçildi. AK Parti'nin dokunulmazlık teklifinin ilk tur görüşmeleri bugün yapılıyor.

Genel Kurul'da HDP'den bir hamle geldi. HDP, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş hakkında verdiği gensoru önergesini geri çekti. Bu gelişme sonrasında Genel Kurul'da teklifin tümüne ait görüşmeler yapıldı ve teklif için gizli oylamaya geçildi.
Yapılan oylamada 348 evet, 155 hayır, 25 boş ve 8 çekimser oy çıktı.

İLK TUR İÇİN 330 "EVET" YETERLİ
Referandumsuz anayasa değişikliği için oylamada 367 ‘Evet’ oyu çıkması gerekiyor. En az 330 ‘Evet’ oyu çıkması durumundaysa Cumhurbaşkanı Erdoğan değişikliği referanduma götürebilecek.
AK Parti, ilk turda öncelikle alt sınır 330’u, sonrasındaysa 367 sınırını aşmaya çalışacak.

İKİNCİ TUR CUMA GÜNÜ
İkinci tur görüşmeler içinse Genel Kurul 20 Mayıs Cuma günü saat 10.00'da toplanacak. 20 Mayıs'ta Antalya'da kampa girecek olan CHP, teklifin ikinci tur görüşmelerinin cuma günü yapılacak olmasına tepkili. Teklif, Adalet Bakanlığı, Başbakanlık ve Meclis'te bekleyen tüm dosyalar için dokunulmazlıkların kaldırılmasını öngörüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.