Öne Çıkanlar türkiye ışid terörist IŞİD kara operasyonu yunus mallı türkiye

"Dünya'nın en fakir lideri" İstanbul'da! Jose Mujica kimdir? Jose Mujica'nın makam şoförlüğünü kim yaptı?


Dünya’nın en fakir Devlet Başkanı olarak bilinen Uruguay eski Devlet Başkanı Jose Mujica İstanbul’da.. Mujica ve eşi dünya çapındaki ünvanına yaraşır şekilde ağırlanıyor. Mujica ailesi İstanbul Taksim’de 3 yıldızlı mütevazi bir otelde konaklayacak. Mujica’nın makam aracı 1973 model bir Vosvos ve makam şoförü ise CHP Malatya Milletvekili Veli Ağababa... Peki Jose Mucija kimdir? Mujica’nın efsaneleşen sözleri nelerdir?

Uruguay'da devlet başkanı olduğu dönemde makam aracı olarak eski model bir Wolkswagen araç kullanan Mujica ve eşi için İstanbul programında da stilini bozmadı. Mujica ailesi makam aracı olarak 1973 model bir vosvos kullanacak.Mujica ve eşinin makam şoförlüğünü ise CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba üstleniyor.

Mujica 10 günlük ziyareti boyunca sadece İstanbul’da değil aynı zamanda Eskişehir Odunpazarı ve İzmir'e de gidecek. Uruguay eski Devlet Başkanı'nın Şişli ve Beylikdüzü'nde çeşitli panellerde konuşmalar yapacak.

Mujica'nın programında Cumartesi Anneleri ile buluşma, DİSK'in düzenleyeceği panelde işçilerle sohbet, Cemevi ziyareti gibi çeşitli faaliyetler bulunuyor.


JOSE MUJICA KİMDİR?

Jose Mujica 1935 yılında Uruguay’da dünyaya geldi. Küba Devrimi’den esinlenen bir silahlı örgüte katılan Mujica tam 15 sene hapis yattı. Ülkenin demokrasiye geçişiyle birlikte hapisten çıkıp kendisini  Uruguay Devlet Başkanlığı’na götürecek olan siyasi hayata atıldı. 2010 yılında Devlet Başkanı olan Mujica aylık 12 bin dolar olan maaşının yüzde doksanını fakirlerle paylaşmasıyla tanınıyor. Devlet başkanı olmadan önce mal varlığını açıklayan Mujica’nın sadece 1800 dolarlık malı olduğu ortaya çıkmıştı.

İŞTE MUJICA’NIN EFSANELEŞEN SÖZLERİ

“İnsanların yatacak bir yer bulamazken 500 metrekarelik malikanelerde yaşanmasına anlam veremiyorum”

“Eğer herkes daha fazlasını isterse, bir gün kimseye birşey kalmayacak”

“Eski ruhani tanrımızı kendi ellerimizle kurban ettik ve artık market tanrısının tapınağındayız”

“Ben fakir değil, tutumlu bir insanım. Asıl fakirler sürekli yaşamdan talepleri olan ve elde ettikleriyle yetinmeyen insanlardır”

“Asıl özgürlük yaşamak için kazandığın zamandır. Bir bavulla dolaşmak bana yetiyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.