Öne Çıkanlar chp devlet bahçeli mhp bahçeli meclis ayakta alkışladı

Duran Kalkan'ın tacizi belgelere yansıdı
Hakkâri'nin Yüksekova ilçesindeki operasyonlardaki çatışmada ölen bir kadın teröristin sırt çantasından çıkan tabletteki günlük, Kandil'de PKK'lı kadınların içler acısı halini ortaya koydu. Not şeklindeki günlüklerde, Abbas kod adlı terörist elebaşısı Duran Kalkan'ın kadın teröristleri nasıl taciz ettiği, birlikte olmayı kabul etmeyenleri de nasıl ortadan kaldırdığı detaylarıyla anlatılıyor. Tabletteki fotoğraflarda ise kadın teröristlerin, taş taşımaktan kum çekmeye kadar ağır işlerde çalıştırıldıkları görülüyor. Yeşildere Mahallesi'nde geçen ay 16 saat süren çatışmalar sonunda etkisiz hale getirilen ikisi kadın 10 teröristten, Rojbin Delil adlı kadın teröristin sırt çantasından çıkan bir tablet, örgütteki kadınların içler acısı halini de ortaya çıkardı.

ŞİFRE KIRILDI
Bilişim uzmanlarının uzun uğraşlar sonucu kullanıcı şifresini kırmasıyla istihbarat birimleri tarafından yapılan incelemede, 13 Temmuz 2015'e kadar Suriyecell GSM şirketinden telefon kartıyla internet erişimi sağlanan tablette Kürtçe müzik, teröristlerin kanalı Gerilla TV'nin görüntüleri ile Mardin'in Nusaybin ilçesi ile Suriye'nin Kamışlı bölgesini gösteren yol haritası çıktı.

HALLERİ İÇLER ACISI
İstihbarat birimleri, "Zilan" adıyla iki şifreli olarak oluşturulmuş bir başka klasörü açmayı başardıklarında ise Kandil'deki kadınların içler acısı halini gösteren fotoğraflara ve uğradıkları cinsel tacizlerle ilgili yazılmış notlara ulaştı. Notlarda, örgütün Kandil'deki yöneticilerden Abbas kod adlı Duran Kalkan'ın kadın teröristlere uyguladığı cinsel tacizler, onunla birlikte olmayı kabul etmeyince öldürülen kadınlar ve Şilan kod adlı sevgilisiyle yaşadıkları detaylı olarak anlatılıyor. İşte o notlardaki bazı detaylar:
 "Abbas bugün Şilan'la el ele tutuşarak liseli sevgililer gibi Metina kampının çevresinde dolaştı."

'ELLE TACİZİNDEN BIKTIK'
 "Abbas bugün yine kadınlar kampına geldiğinde hepimiz kurt görmüş kuzular gibi sağa sola kaçarak saklandık. Çünkü onun nasırlanmış elleriyle, dakikalarca yüzümüzü, 'Yatmaktan yağ bağlamışsınız' diyerek kalçamızı sıkmasından, 'Vücudunu saklasan bunları saklayamazsın' diyerek göğüslerimizi sıkmasından bıktık."
 "Abbas, yoldaşları (kadın militanlar) kendisiyle birlikte olmaya ikna etmek için örgüt içindeki yönetici pozisyonunu kullanıyor. Cinsel taleplerine karşılık vermeyen kadın yoldaşlara bir tür 'mobbing' uyguluyor. Avrupa'dan katılımlı Nemrut, Şirvan, Bejan, Sara ve Faraşin yoldaşlar birlikte olmayı reddettikleri için, kurtuluşları hiç mümkün olmayan intihar gibi saldırılara yolladı. Zaten dönemediler. Bu yüzden kadın yoldaşlardan Koçerili Sarya, Abbas'ın cinsel talebine boyun eğmek zorunda kaldığını ağlayarak anlattı."

'SİYASİ DERS DİYE ÇOK EŞLİLİĞİ ANLATTI'
PKK'lı teröristlerin çantasında bulunan tabletteki günlük benzeri notlar Türkçe ve Kürtçe olarak tutulmuş. Notlar arasında, kadın örgüt mensuplarının 'Abbas' kod adlı ele başı Duran Kalkan tarafından nasıl taciz kurbanı edildiği net biçimde anlatılıyor: "Abbas bugün siyasi yoğunluk dersi vereceğiz diye bizi başına topladı. Ama siyasi ders değil gönüller razı olduktan sonra poligaminin (çok eşlilik) makullüğünü anlattı."
 "Bugün 13 yoldaşla kadın kadına sohbet ettik. Yoldaşların kimi töreden, kimi koca şiddetinden, kimi çocuk yaşta evlilik baskısından dağa çıkmış. En küçüğümüz daha 16'sında. 4 yıldır buradaymış. Botanlı Bejan. Dedesinin asker arkadaşına berdel verilmek istenince soluğu dağda almış. Bu kadar tesadüf olur mu? Bence hayır."
 "Bugün 25 Kasım... Abbas, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü vesilesiyle kampa gelip konuşma yapmak istedi. YJA-STAR'ın komutanı Zozan Çewlik, Abbas'ı 'Yoldaşlar seni istemiyor' diyerek kamptan kovdu."
Sırıberk Aslan - Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.