Öne Çıkanlar ışid Ebu Bekir El Bağdadi CNN muhabiri Galatasarayın teknik direktörü belli oldu Moira Orfei

Düzmece bildiri tamamen çöktü
Son seçimde yüzde 0.3 oy alan Vatan Partisi’ne bağlı Türkiye Liseliler Birliği’nin yayınladığı düzmece bildiri tel tel dökülüyor. ‘Gericiliğe geçit vermeyeceğiz’ başlıklı İslamofobik bildiri listesinde bulunan birçok devlet okulunun öğrenci ve idarecilerinin destek vermediği tespit edilen düzmece bildiri hakkında özel eğitim kurumları da açıklama yaparak nefret bildirisiyle hiçbir ilgilerinin olmadıklarını açıkladılar.

OKYANUS KOLEJLERİ: BİLDİRİYE KATILMADIK, MİLLETE BAĞLIYIZ
İstanbul Erkek Lisesi’ndeki mizansen sonrası tüm Türkiye’de hükümet aleyhine başkaldırı varmış gibi bir algı oluşturmak amacıyla imza kampanyası başlatan Türkiye Gençlik Birliği’nin (TLB) masa başında hazırladığı bildiri listesinde yer alan okullardan Okyanus Kolejleri, TLB’yi yalanladı. Okyanus Kolejleri’nden yapılan açıklamada “Öğrencilerimiz ve yetkililerimizle birlikte Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve milletine en sıkı bağlarla bağlı olan bir eğitim kurumuyuz. Okyanus Kolejleri olarak bahsi geçen bildiriye ve benzeri siyasi olaylara katılmadık, katılmayacağız” denildi.

TED KOLEJİ YALANLADI
Düzmece bildiride adı geçen TED Koleji adına gazetemiz Akit’e açıklamada bulunan kolej yetkilisi Nagehan Büyükkeresteci, İslâm dininin kutsallarının ve AK Parti Hükûmeti’nin hedef alındığı liseliler bildirisinde yer almadıklarını bildirdi. Büyükkeresteci, “Bu konuda okulumuzda herhangi bir gündem oluşmadı. Siyasi olaylardan tamamen bağımsız bir şekilde sadece kendi eğitimimizle ilgileniyoruz. Kurumumuzda bu konuda eylem veya bildiri gibi hiçbir olay yaşanmamıştır” ifadelerini kullandı.

MASA BAŞINDA EKLEMİŞLER
Lise talebelerini kaosa sürükleme amaçlı bildiriye eklenen Beykent Kavram Temel Lisesi’nden de konu ile ilgili açıklama yapıldı. Kavram Temel Lisesi Kurumsal İletişim Yetkilisi Defne Arslan, bildiride yer almadıklarını söyledi.  “Bu tür siyasi oluşumların içinde olmuyoruz. Muhtemelen masa başında yazılmıştır. Türkiye çapında temel liselerimiz var ancak kurumumuzun böyle bir duruşu yoktur. Kesinlikle böyle bir şey yok” diye konuştu.

DÜZMECE BİLDİRİYİ AKİT İFŞA ETTİ
Hak din İslâm’a ‘gericilik’ diyen ve bildiri adı altında AK Parti Hükümeti ile Müslümanların kutsallarını hedef alan azgın azınlığın, emperyalist Robert Koleji ve Sainte-Pulcherie Fransız Lisesi ile birlikte yayınladığı liseliler bildirisinin uydurma olduğunu Akit deşifre etmişti. 365 okulun isminin yer aldığı listedeki Kepez Anadolu Lisesi, Konyaaltı Anadolu Lisesi, Necati Dölen Anadolu Lisesi, Akdeniz Anadolu Lisesi, Kadriye Moroğlu Lisesi, Tophane Mesleki ve Anadolu Lisesi gibi birçok eğitim kurumunda ne öğrencilerin ne de idarecilerin söz konusu bildiriden haberdar olmadığı, Liseliler Birliği’nin bildiri listesini masa başında hazırladığı gün yüzüne çıkarılmıştı.

Yeniakit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.