Öne Çıkanlar türkiye suriye putin son dakika erdoğan

Efkan Ala'nın ekibi görevden alındı
Darbe girişiminin ardından ilginç bir şekilde istifa eden Efkan Ala'nın yakın çalışma ekibinde bulunan üç müşaviri görevden alındı.

Sözcü'den Kemal Elibol'un haberine göre Efkan Ala'nın 2014 yılından itibaren yakın çalışma ekibinde bulunan üç müşaviri görevden alındı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın onayladığı kararname ile Ala'nın müşavirleri; Hüseyin Özalp, Ahmet Cemalettin Parlakışık ile Yunus Keskin kızağa çekildi.

ESKİ POLİS MÜDÜRÜ

Süleyman Soylu tarafından görevden alınan müşavirlerden Hüseyin Özalp emekli Emniyet Müdürü. 1996-1997 yıllarında Giresun Emniyet Müdürlüğü yapan Özalp, EGM'de de 2003-2012 yılları arasında Asayiş Daire Başkanlığı görevinde bulundu. Yaş haddinden emekli olunca da Ala tarafından bakanlık müşaviri yapıldı. Bakan Soylu, üç müşavirden boşalan kadrolardan birine de atama yaptı. İçişleri Bakanlığı Basın Müşavirliğine AKP Genel Merkezi'nin basın sorumlusu Deniz Günhan atandı.

KARARNAME YOLDA

Kendi ekibini kuran Soylu'nun önünde geniş çaplı Emniyet Müdürleri kararnamesi ile Daire Başkanları değişimi bulunuyor. Bakanlık kulislerine, 45 kişilik Emniyet Müdürleri kararnamesi taslağının hazırlandığı ancak ataması planlanan bazı polis müdürleri hakkında ByLock kullandıkları yönünde istihbarat raporu geldiği iddiaları yansımıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü'nde 4 Daire Başkanı'nında da, FETÖ'nün şifreli haberleşme programı çıktığı öne sürülüyor. Bu iddialar nedeniyle hem Emniyet Müdürleri kararnamesi, hem de Daire Başkanları değişiklerinin geciktiği ifade ediliyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.