Öne Çıkanlar ahmet davutoğlu ferhat yüksel Ulaş Ansın Akbaş eyfel kulesi IŞİD; eyfel kulesi yıkıldı türk sahil güvenlik ekipleri

Ege Üniversitesi'nde kitaplı protesto!
Ege Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu haber portalının gerçekleştirmek istedikleri etkinliklere üniversitenin yetkili biriminden izin çıkmadı. Üniversite yönetiminin ''Etkinliği bırakın, kitap okuyun'' önerisini dinleyen öğrenciler hep birlikte kitap okuyarak durumu farklı bir şekilde protesto etti.

Ege Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu (ADT) ve İletişim Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu haber portalı Egemonya'nın aralık ayı planlamaları çerçevesinde konulan etkinliklerine, üniversitenin Sağlık, Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanlığı izin vermedi. Üniversite yönetiminin "Etkinliği bırakın, kitap okuyun" dediğini öne süren üniversiteliler, Topluluklar Koordinatörlüğü'nün önünde kitap okuyarak durumu protesto etti. Onlarca öğrenci binanın koridorunda kitap okurken topluluk yöneticileri yetkililerle görüştü.

Atatürkçü Düşünce Topluluğu'nun ve Egemonya'nın, aralık ayındaki İlknur Güntürk Konferansı, devrim şehidi Kubilay için düzenlenecek Menemen anması, Sözcü Gazetesi Haber Muhabiri Gökmen Ulu ve Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Terkoğlu ile söyleşi etkinliklerine, iddiaya göre resmi bir açıklama getirilmeden izin verilmedi. İzin verilmesini isteyen öğrenciler, SKS binasında oturarak, kitap okudu. Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı Ali Erdem Köz, bu sırada SKS Daire Başkanı Doç. Dr. Hülya Öz ile görüştü. Daha sonra bir açıklama yapan ADT Başkanı Ali Erdem Köz, "Hülya hocamızla görüştük. Görüşmemizi güvenlik amirlerinin gözetiminde gerçekleştirdik. Bizim muhatabımız emniyet görevlileri değil, yetkili kişilerdir. Yaptığımız eylem meşru bir eylemdir. Saldırgan bir tavır sergileniyormuşçasına tavır alınmasını kabul etmiyoruz" diye konuştu.

2011 yılından bu yana etkinliklerin engellendiğini söyleyen Köz, "Yazılı bir şekilde gerçekleştirdiğimiz izin talebinin cevabını da yazılı bir şekilde almak bizim en doğal hakkımızdır. Şu an bu açıklamayı vermekten de kaçınmaktalar. Bu durum bizim etkinliklerimizi yapmamızı engelleyemeyecektir, aydınlanmanın ışığında düzenlediğimiz etkinliklerimizi yapabilmek için sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Köz'ün konuşmasının ardından, bilimsel ve mesleki etkinliklerine devam edeceklerini vurgulayan öğrenciler, eylemlerine son verip dağıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.