Öne Çıkanlar suriye türkiye terör örgütü edip yüksel hapis cezası fransa

El Bab'da dikkat çeken ayrıntı! Kurt kapanı

Genelkurmay'ın El Bab açıklaması ile ilgili olarak askeri kaynaklar bir ayrıntıya dikkat çekti.

Askeri literatürde, ele geçirme tabiri; bina, düşman üs bölgeleri, hava alanları, komuta kontrol merkezleri, fabrika, mezra tipi yerler için kullanılıyor.

El Bab ve benzeri büyük yerleşim birimleri için ise kontrol altına alma tabiri tercih ediliyor.

Büyük yerleşim birimlerinde kontrol sağlansa bile terörist unsurların içeride gizlenerek eylem yapma ihtimali bulunuyor. Tuzaklanmış el yapımı patlayıcılar infilak edebilir.

Bu nedenle El Bab içinde kontrol altına alındı ifadesi tercih edildi.

KURT KAPANI TAKTİĞİ

TSK, El Bab'ın DAEŞ'ten temizlenmesine yönelik harekatta, Türklerin tarih içinde bir çok önemli savaşta uyguladığı Hilal (Kurt Kapanı) taktiğini andıran bir planlama yaptı. 8 Aralık'ta başlayan harekat çerçevesinde El Bab'ın kuzeyinde cephe hattı oluşturuldu. 23 Aralık'ta kentin en önemli stratejik tepesi olan ve şehir hastanesinin bulunduğu Şeyh Akil Tepesi ele geçirilerek El Bab'ın kilidi açıldı. Bu aşamadan sonra kuzeyden operasyon bekleyen DAEŞ'in buna göre direniş hattı oluşturacağı ve EYP tuzaklaması yapacağı değerlendirildi. Şeyh Akil tepesinin tutulmasının ardından harekat kuzeyden yavaşlatılarak, doğu ve kuzeydoğuya ağırlık verildi.

Önce El Bab'ın kuzeydoğusunda bulunan Suflaniyah ile Kabr El Mukri yerleşim birimleri DAEŞ'ten temizlendi. Ardından da El Bzaghah ve Kabbasin de DAEŞ'ten kurtarıldı. El Bab'ın kuzey doğusundaki yerleşim birimleri ile yolların kontrol alınmasıyla DAEŞ'in Rakka bağlantısı önemli ölçüde kesildi. El Bab batısından da çevrilerek, El Bab - Halep yolu ÖSO unsurları tarafından tutuldu. kent içine yönelik operasyonların başlatılmasıyla birlikte El Bab - Tadif kavşağı da kontrol altına alındı. Böylece El Bab'a giden bütün yollar tutuldu. El Bab'da kıskaç içine alınırken, hedefleri de topçu ateşi ve hava harekatları ile vuruldu. Bu kuşatma taktiği sonucunda, El Bab kurtarıldı. El Bab'ın kontrol altına alındığı bugün açıklandı.

MİLLİYET

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.