Öne Çıkanlar rusya haber abd ışid uçak

Elif Şafak Ayasofya kilise de olsun dedi
Yazar Elif Şafak, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sunduğu hafta sonu programına konuk oldu.
Elif Şafak sunucu Çelik'in,"Ayasofya bir dönem katedral bir dönem cami oldu. Şimdi cami olmasını isteyenler var. Bunu nasıl görüyorsun?" sorusuna cevap verdi.

FİKRİM BİRÇOK İNSAN UÇUK GELEBİLİR

Şafak, "Kendi taleplerini yükseltirken birçok insan tarihe dikkat etmiyor. Halbuki ülkeler ne zaman güzel ilerleyebiliyorlar, bir süreklilik duygusu içinde oldukları zaman. Bizde ise hep kesitler var hep kopuşlar var. Şimdi Ayasofya tarihi boyunca evet kilisede olmuş cami de olmuş müze de olmuş. Bana göre biliyorum birçok insana çok uçuk gelebilir bu fikir, doğrusu yapılacaksa illa yeni bir düzenleme yapılacaksa o zaman kilise de, cami de, müze de olabileceği şekilde yapılmalı bu düzenleme" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Özkan eken 8 yıl önce

Bir kilise cami olsun diyen hiç bir yabancı görüdünmü sen

Avatar
Mücahit Omurtay 8 yıl önce

Hadi ordan hiristiyan dönmesi.Fatih Sultan Muhammed Han orayı camiiye cevirmiş ve vakf etmiştir.Kim sana soruyor .Orası er gec CAMII olacak.

Avatar
emrah 8 yıl önce

İŞTE FATİH'İN VAKFİYESİ
İstanbul Fatihi Sultan Mehmed Han, Ayasofya Camii'nin ve vakfının korunmasına ilişkin yayınladığı vakfiyesinde şu ifadelerde bulunuyordu: "Allah'ın yarattıklarından Allah'a ve O'nun rüyetine iman eden, ahirete ve onun heybetine inanan hiçbir kimse için, sultan olsun melik olsun, vezir olsun bey olsun, şevket ve kudret sahibi biri olsun hâkim veya mütegallib (zâlim ve diktatör) olsun, özellikle zâlim ve diktatör idareciler tarafından tayin olunan, fâsid bir tahakküm ve bâtıl bir nezâret ile vakıflara nâzır ve mütevelli olanlar olsun ve kısaca insanlardan hiçbir kimse için, bu vakıfları eksiltmek, bozmak, değiştirmek, tağyir ve tebdil eylemek, vakfı ihmal edip kendi haline bırakmak ve fonksiyonlarını ortadan kaldırmak asla helal değildir!
Kim ki, bozuk teviller, hurafe ve dedikodudan öteye geçmeyen bâtıl gerekçelerle, bu vakfın şartlarından birini değiştirirse veya kanun ve kurallarından birini tağyir ederse; vakfın tebdili ve iptali için gayret gösterirse; vakf

Avatar
Osmanlı 8 yıl önce

Dişi Fettullah konuştu, aynı öneriyi daha önce kendini din uzmanı zanneden Fettullahçı Nevzat Tarhan da yapmıştı. Fatih Sultan Mehmet Han'ın laneti, vasiyetini yerine getirmeyenlerin üzerinedir ki bu lanetten Müslüman görünümlü hükümetin de hissesi vardır. Nokta.