Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

EMBRİYO VE YUMURTA DONASYONU NEDİR?

Yuvalarını bir çocuk gülüşü ve neşesiyle süslemek isteyen birçok çiftin en büyük arzusu bir an önce bu mutluluğu yakalamaktır. Bu mutluluğa erişmek için verilen çabalar yetersiz kalınca çareyi tıpta arayan anne ve baba adayları, bir dizi tetkiklerden sonra kısırlık olup olmadığı konusunda aydınlatılırlar. Bazı çiftlerde kısırlık sorunu yokken çocuk sahibi olamama durumu yaşanır ancak bazı çiftlerde kısırlık sorunu yaşanmaktadır. Hem kadının hem de erkeğin kısırlık sorununun aynı anda varlığı söz konusu olunca işler güçleşmektedir. Ancak tıp dünyası her gün yeni gelişmelerle güncellendiğinden çiftlerin her ikisinin de kısır olması sorununa radikal bir çözüm getirmiştir. Her iki bireyde de kısırlık sorunu olan durumlarda embriyo donasyonu ile sorun çözülmektedir. Bir dizi laboratuar işleminden geçirilip tetkik edildikten sonra sağlıklı bireylerden alınan embriyolar kısırlık sorunu olan anne adayına nakledilmekte ve gebelik sağlanmaktadır.

 

Baba adayında hiçbir sorun olmayıp anne dayında kısırlık sorunu varsa ise bu kez da farklı bir çözüm yoluna başvurulmakta ve anne adayı yumurta donasyonu yöntemi ile hamile kalmaktadır. Başka bir kadından alınan ve yine yapılan tetkikler sonucu sağlıklı olduğu tespit edilen yumurtaların anne adayına yerleştirilmesi sonucu gebelik sağlanmaktadır. Bu şekilde anne olmayı tercih edenlerin en büyük düşüncesi evlat edinmek yerine dokuz ay boyunca karnında taşıdığı bir çocuğa annelik yapmayı istemesindendir. Bu yolla sağlanan bir gebelikle anne ve baba adayı çocuğun her anlamda sahibi olmakta ve tüm yasal haklar anne ve baba adayında kalmaktadır.

 

Bir de çocuğun cinsiyetine dair tıbbi müdahaleler vardır ki çocuğun kız veya erkek olarak doğmasını belirlemeye yarayan bu yöntemle anne ve babalara hem kız çocuğu hem de erkek çocuğu sahibi olmanın zevki tattırılmaktadır. Doğuş Tüp Bebek Merkezi cinsiyet seçimi konusunda da başarılı işlerin arkasında yer alan isimdir ve pek çok çifte cinsiyeti belirleyerek gebelik olanağı sağlamıştır. İster ilk kez çocuk sahibi olmak isteyen ebeveynler, ister çocuk sahibi olup da farklı cinsiyette çocuk sahibi olmak isteyen ebeveynler için geliştirilen bu yöntemde çiftlerden alınan sperm ve yumurtaları laboratuar ortamında test edilerek kromozomların tespitine dayalı olarak gebelik sağlanmaktadır. Dünyanın pek çok yerinde bu tür uygulamalar yasaktır ancak Kıbrıs’ta yasal olan bu işlemler başarılı bir biçimde de uygulanmaktadır.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.