Öne Çıkanlar türkiye suriye erdoğan putin son dakika

Emeklinin Yüzünü Güldürecek Zam Müjdesi

Milyonlarca emeklinin beklediği Ocak ayına az bir zaman kaldı. Emeklilerin maaşları Ocak ayında zamlanacak ve yeni aylıklar hesaplara yatacak. Ocak ayında yapılacak zamlardanhem SSK hem Bağ-Kur hem de memur emeklilerinin tamamı yararlanacak. Temmuzayındaki seyyanen zamdan sadece bin liranın altında maaş alan emekliler faydalanmışlardı. Şimdi kalan tüm SSK ve Bağ- Kur emeklilerine de seyyanen zam yapılacak. Ayrıca Ocak ayı hem memur emeklileri hem de diğer emekliler için enflasyon farkının yatırıldığı ay olduğu için ekstra bir artış da söz konusu olacak. Ocak ayı ile birlikte4 farklı artış söz konusu olacak:

SEYYANEN ZAM

Temmuz ayında maaşları bin liranın altında olan 4 milyona yakın SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaşına enflasyon farkından sonra 100 lira zam yapılmıştı. Maaşı bin lira ile, bin 100 lira arasında olanların ücretleri ise bin 100 liraya tamamlanmıştı. Ocak ayında bu emeklilerle birlikte tüm SSK ve Bağ- Kur emeklilerine 100 lira daha zam yapılacak. Böylece daha önce alanlar için zam 200 liraya çıkacak. Yıllık zam miktarı ise 2.400 lira ile1.200 lira olacak. Bu konudaki yasal düzenleme Meclis Komisyonu'ndan geçti.

ENFLASYON FARKI

Ocak ayında SSK ve Bağ-Kur emeklileri 100 liralık seyyanen artışın dışında enflasyon zammı da alacak. Temmuz ayı ile Ocak ayı arasındaki 6 ayda ortaya çıkan enflasyon miktarı ne kadar olursa emeklilerin maaşına yansıtılacak. Uzmanların hesaplamalarına göre bu artış yüzde 3'ün üzerinde olacak. Ocak ayında açıklanacak enflasyon oranıyla rakam da netlik kazanacak.

KESİNTİ ZAMMI

Ocak ayında bir müjde de çalışmayla devam eden Bağ-Kurlulara gelecek. Kendi işini yapan Bağ- Kurlular emekli olduktan sonra çalışmaya devam ederlerse maaşlarından kesinti yapılacak. Bu kesinti daha önce yüzde 15 idi. Bunu hükümet yüzde 10'a indirdi. Şimdi buyüzde 10'luk kesinti de tamamen kaldırılacak. Böylece Çalışan Bağ-Kur'luların maaşlarına yüzde 10'luk bir artış yansıyacak.

TOPLU SÖZLEŞME ARTIŞI

Memur emeklileri ise daha önce seyyanen 100 liralık artıştan faydalanmışlardı. Bu seferOcak ayında toplu sözleşmeden kaynaklanan yüzde 3'lük zammı maaşlarında görecekler. Memur emeklilerin maaşlarındaki artış bununla sınırlı kalmayacak. Oluşacak enflasyonun yüzde 3'ün üzerinde olması bekleniyor. Yüzde 3'ün üzerinde çıkan her rakam da memur emeklilerine ve memurlara fark olarak yansıtılacak.

İŞÇİ DE SEVİNECEK

Ocak ayında sadece emekliler ve memurlar değil işçiler de sevinecek. Asgari ücret komisyonu son toplantısını önümüzdeki günlerde yapacak. Asgari ücretin bin 300 liraolması kesin. Komisyonda ayrıca net asgari ücretin, ağır işlerde bin 599 lira, orta ağır işlerde bin 427 lira olması da gündeme geldi.

Takvim 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.