Öne Çıkanlar Isaac Liev Schreiber MI6 METİN UCA mali THY görevlileri rehine DHKP-C

Emin Çölaşan: Nurettin Paşa yaşasaydı AKP'li olurdu
Sözcü yazarı Emin Çölaşan bugünkü köşesinde 23 Nisan kutlamalarının şehit haberleri nedeniyle iptal edilmesini eleştirerek Kut'ül Amare Zaferi'ne değindi ve Kut'ül Amare fatihi Nurettin Paşa'nın Atatürk'ü kızdıran bir şeriatçı olduğunu söyledi.

"KUT'ÜL AMARE ZAFERİ'NDE NURETTİN PAŞA"

"İşin içinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olunca bahane hazır. Gelsin iptal. Şimdi gündeme ikinci bir olayı taşıma niyetindeler… Yine 23 Nisan gölgesi altına sığınarak! Kut’ül Amare zaferi… Komutanlardan biri sakallı Nurettin Paşa… Ve zaferin 100. yıldönümü. Gerçekten de bir zaferdir.

"ATATÜRK'Ü KIZDIRDI"

...Sakallı Nurettin’i daha sonra Meclis’te milletvekili olarak görüyoruz. Ara seçimde Bursa’da Mustafa Kemal Paşa’nın adayını yenip Meclis’e girmeye hak kazanıyor. Seçim çalışmasında dağıttığı broşürlerde kendisinden “Kut’ül Amare fatihi” diye söz etmesi Atatürk’ü kızdırıyor.

"BUGÜN YAŞASAYDI AKP'Lİ OLURDU"

Nurettin Paşa, Atatürk’ün kalıplarında biri değil. Gerici, dinci, şeriatçı. Nitekim Atatürk 1927’de okuduğu büyük nutkunda onun için kızgınlığını belli ediyor, eleştiriyor ve ağır sözler söylüyor.  Bugün yaşıyor olsaydı AKP’de yer bulmuş olacaktı."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.