Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

Erdoğan'a suikast planı nasıl hazırlandı?

İddialara göre darbeci askerler tarafından suikast planının son değerlendirmesi Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nda yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başyaveri Ali Yazıcı, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanıyla kurmay Albay Fırat Alakuş plana son şeklini verdi.

Yarbay Emin Güven'in ifadesi şöyle: "15 Temmuz saat 15.30 sularında Muhafız Alayı'na ulaştık. Muhafız Alay Komutanı ve Cumhurbaşkanı Başyaveri Ali Yazıcı sivildi. Masanın üzerinde otel ya da tatil köyü olabileceğini değerlendirdiğim üzerinde Marmaris yazılı olan coğrafi analiz sistemi uydu görüntüleri ve planlar vardı.

Cumhurbaşkanı'nın yeri öğrenilecek ve bir ekip gidip Cumhurbaşkanı'nı alacaktı... Ama tam yerini bilmiyorlardı. Cumhurbaşkanı'nın olması muhtemel yerler haritada işaretlenmişti. Yaver Ali Yazıcı'nın görevi Marmaris'e giderek Cumhurbaşkanı'nın yerini tespit etmek ve koordinatlarını Kurmay Albay Fırat Alakuş'a bildirmekti"

İfadeye göre Cumhurbaşkanı'nın yeri tespit edilemezse B planına geçilecekti.

"BEN YERİNİ ÖĞRENİRİM" DEDİ

İfadedeki diğer iddialar şöyle: "Cumhurbaşkanı Başyaveri Ali Yazıcı, "Ben Cumhurbaşkanı'nın yanına gider yerini öğrenirim. Benden şüphelenmezler" dedi. Ali Yazıcı, "Eğer yerini öğrenmekte sıkıntı yaşarsam, Cumhurbaşkanı'nı arar, Genelkurmay Başkanı'nın beni aradığını, içinde paralel yapıyla ilgili çok önemli bilgilerin bulunduğu bir zarfın size ulaştırılmasını istediğini söylerim. Bu bahaneyle Cumhurbaşkanı'nın yerini tespit edebiliriz" ifadesini kullandı. Bu amaçla boş bir zarf bile hazırlamıştı. Cumhurbaşkanı'nı Fırat Alakuş'un ekibi ya da Akademi'den gelen bir ekip alacaktı"

Emin Güven ifadesinde Başyaver Ali Yazıcı ile Marmaris'e doğru yola çıktıklarını, darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanması üzerine İzmir Çiğli askeri üssüne gittiklerini söyledi.

İfadelerin devamı şöyle: "Yolda Ali Yazıcı telefonda Cumhurbaşkanlığı'ndan olduğunu düşündüğüm kişilerle konuşuyordu. Konuşmalarda "Antalya'da maç yapılacak maça bakmaya gidiyorum" diyordu. Bunu asıl faaliyeti maskelemek için söylediğini düşünüyorum. Ali Yazıcı'yı arayan kişi "Çiğli'ye gidin işler karıştı" dedi.

Yarbay Güven Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliği'nde tutuklandı.

6 KİŞİ ÇARDAK ALTINDA TOPLANMIŞLAR

NTV'den Gökhan Gerçek'in haberine göre bu ifadeyi veren Piyade Yarbay Emin Güven, Başyaver Kurmay Albay Ali Yazıcı'nın şoförlüğünü yapıyordu. Darbe gece 03.00-03.30 sularında yapılacaktı ancak erkene alındı. Bunun üzerine darbeci askerler arasında olağanüstü bir hareketlilik yaşandı.

Darbe 21.00 sularına alınınca askerler büyük bir süratle hareket etti. Darbeci askerler Çetin Emeç bulvarında sivil kıyafetlerle buluşup sivil araçlarla Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'na gitti. Çardak altında son değerlendirmeler yapıldı. Operasyonu yöneten 6 kişi arasında Cumhurbaşkanı'na en yakın isimlerden Ali Yazıcı da vardı. Masada coğrafi analiz sistemi haritaları vardı. Harita üzerinde otel isimleri değerlendirildi. Cumhurbaşkanı'nın futbolcu Eto'o'nun maçı için Antalya gitme ihtimaline yönelik de değerlendirme yapıldı. Saat 23.00 sularında Ankara'dan yola çıkan Ali Yazıcı ve Emin Güven, "Cumhurbaşkanlığını aradı".

FETÖ'YE HİMMET

İfadesinde FETÖ'ye nasıl girdiğini anlatan Güven'in "Maaşının yüzde 20'sini (1000-1200 TL) her ay cemaate himmet olarak verdiğini" söylediği belirtiliyor.

Güven'in "Bir kızı sevdim, beni evlendirmediler. FETÖ tarafından yönetildim, yönlendirildim. Yaşananlardan sonra çok pişmanım" dediği iddia edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.