Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulu Görüşmeleri 120'den fazla devlet ya da hükümet başkanının katılımıyla başladı.

Recep Tayyip Erdoğan, BM 72. Genel Kurulu Görüşmeleri'nde açıklamalarda bulundu.

"BAĞIMSIZLIK TALEBİ GİBİ YENİ KRİZLERDEN UZAK DURUN"

IKBY'nin bağımsızlık referandumuyla ilgili Erdoğan, "Irak'ın da toprak bütünlüğü temelinde varılacak uzlaşmalara ve ortak gelecek inşa etme ideallerini hayata geçirmeye ihtiyacı vardır. Bağımsızlık talepleri gibi bölgede yeni krizler, çatışmalar ortaya çıkartabilecek adımlardan uzak durulması gerekiyor." ifadesini kullandı.

"TAVRIMIZ AÇIK VE NET: VAZGEÇİN"

"Buradan Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'ni bu doğrultuda başlattığı girişimden vazgeçmeye davet ediyoruz.Türkiye'nin bu konudaki çok açık ve kararlı tavrını görmezden gelmek, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'ni elindeki imkanlardan da edecek bir sürecin önünü açabilir. Yeni çatışmaların fitilini ateşlemek yerine hep birlikte bölgede huzuru, barışı, güvenliği, istikrarı tesis için çalışmalıyız."

SURİYE'YE YARDIM 30 MİLYAR DOLARI BULDU

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Suriye halkını maalesef uluslararası toplum yalnız bırakmıştır. Suriye'de sorunun çözümü için her türlü siyasi ve insani gayreti gösterdik, gösteriyoruz. Suriye halkına yaptığımız yardımların tutarı 30 milyar doları buldu.

VERİLEN SÖZLERİN TUTULMASINI İSTİYORUZ

Suriye için Türkiye'ye verilen sözlerin tutulmasını bekliyoruz. Suriye halkını maalesef uluslararası toplum yalnız bırakmıştır. Suriye'de sorunun çözümü için her türlü siyasi ve insani gayreti gösterdik, gösteriyoruz.

"FIRAT KALKANI DEAŞ'A KARŞI EN ÖNEMLİ MÜCADELEDİR"

Türkiye Suriye ve Irak'ta istikrarsızlıktan beslenen terör örgütleri ile mücadele etmektedir. 3 bine yakın DEAŞ militanını etkisiz hale getirdik. Fırat Kalkanı operasyonu DEAŞ'a karşı verilen en önemli mücadeledir. PYD YPG'nin Suriye'de ele geçirdiği bölgelerde kendisine karşı çıkanları öldürme çabaları insanlık suçudur.

KATAR KRİZİ

Kuveyt Emiri Şeyh Sabah'ın arabuluculuk çalışmalarını destekliyoruz. Suudi Arabistan'ın sorunun çözümü yönünde çaba göstermesini öneriyoruz.

ARAKAN'LI MÜSLÜMANLARA DESTEKLERİMİZ SÜRÜYOR

Birkaç hafta önce Myanmar'dan alınan haberler ile sarsıldık. Vatandaşlık hakları dahi elinden alınan Arakanlı Müslümanlar göçe zorlanmaktadır. Uluslararası toplum tıpkı Suriye'de olduğu gibi Arakan Müslümanlarının maruz kaldığı insani dram konusunda da iyi bir sınav verememiştir. Şayet Myanmar'da yaşanan bu trajedinin önüne geçilmezse insanlık tarihi yeni bir kara lekenin utancıyla baş başa kalacaktır. Asıl olan Arakan halkının kendi topraklarını içinde huzurla yaşamalarını temin etmektir. Türkiye olarak bu konuda ülkelerle görüştük. Eşim, oğlum, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızı kamplara gönderdik. Desteklerimiz sürüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.