Öne Çıkanlar fenerbahçe ahmet davutoğlu İstanbul rusya çatışma

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Ankara Arena Spor Salonu’nda düzenlenen “İnsan İçin Orman, Ekonomi İçin Orman” programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yalanlarının freni yok. Biz, cumhurbaşkanlığı sistemini herhangi bir yeri kapatmak için değil, ülkenin ve milletin önünü açmak için getiriyoruz” ifadelerini kullandı. Erdoğan AB’a da mesaj göndererek “16 Nisan bitsin AB ile masaya oturacağız, konuşacağız. Bu devran böyle gitmez” dedi.

Konuşmasında 7 Haziran 2015 seçiminden sonra ortaya çıkan belirsizliğe ve 15 Temmuz darbe girişimine değinen Erdoğan, “FETÖ terör örgütü işte şu anda da görüyoruz, Batı’da bu terör örgütünün arkasında kimlerin olduğunu görüyoruz. Almanya’da nasıl paslaştıklarını, Hollanda’da, Belçika’da, İsviçre’de nasıl paslaştıklarını görüyoruz. Milletimize bu bedelleri ödetmeye kimsenin hakkı yoktur. İşte tüm bu yaşananlardan aldığımız dersle yönetim sistemimizi değiştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

“KUYRUKLU YALAN”

Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinden birinin yapılıp, diğerinin yapılmaması gibi bir durum olmadığını, 5 senede bir bu seçimlerin gerçekleştirileceğini ifade eden Erdoğan, “Tabii buna baktılar ki inanan yok, çıtayı biraz düşürdü. Bu sefer ne demeye başladı? ‘Cumhurbaşkanı belediyeleri, muhtarları kapatacak’ demeye başladı. Anayasa’da ve yasalardaki haklar neyse, bugün de bu haklar aynen geçerlidir. Bunda değişen bir şey yok. Bir şey daha söylüyorlar, ‘Cumhurbaşkanı çıkartacağı kararnamelerle istediği gibi bu ülkeyi yönetecek.’ Yok böyle bir şey. Bu da kuyruklu bir yalan” şeklinde konuştu.

“16 NİSAN’DA DERSİNİ ALACAK”

Avrupa ülkelerinin 16 Nisan konusundaki duruşlarının muhalefetten daha sert ve yaralayıcı olduğuna dikkati çeken Erdoğan, “Bakanlarımızı ülkelerine sokmamak için her türlü diplomatik teamülü çiğnemekten, iki saatte olağanüstü hal ilan etmeye kadar her yola başvuruyorlar. Kaldı ki Avrupa’da belediyeler olağanüstü hal ilan edebiliyor. Bizim ilan ettiğimiz olağanüstü hal, beyleri rahatsız ediyor. İşinize bakın işinize. Türkiye’deki halk oylamasından hangi sonucun çıktığı sizi niye bu kadar ilgilendiriyor. Allah’ın izniyle 16 Nisan’da bunlara gereken dersi vereceğinize inanıyorum. Tabii onlar da Türkiye’de yönetim sisteminin değişmesinin sonuçlarının gayet iyi farkındalar. Onlar iyi farkındalar da bizimkiler hâlâ farkında değil” ifadelerini kullandı.

Erdoğan “Yıllarca bize ‘Avrupa Birliği kriterleri’ diyerek dayattıkları ne varsa şimdi hepsini kendileri ayaklar altına alıyorlar. Şu 16 Nisan bir bitsin, 16 Nisan bittikten sonra masaya oturacağız, konuşacağız. Bu devran böyle yürümez, gereği neyse Türkiye olarak da biz bunu yaparız. Hollanda’da yerlerde sürüklenen o benim Hüseyin Kurt kardeşimin hesabını soracağız” dedi.

KUVEYT EMİRİ'NE DEVLET NİŞANI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için Türkiye’de bulunan Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Ahmed Cabir el Sabah’ı törenle karşıladı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önündeki caddede el Sabah’ı karşılayan atlı süvariler, konuk Kuveyt emirine protokol kapısına kadar eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve el Sabah’ın tören alanındaki yerlerini almasının ardından, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı. Karşılama törenlerinin ardından Erdoğan ve el Sabah, daha sonra baş başa ve heyetler arası görüşmelere geçti. Erdoğan ve el Sabah, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından, bazı anlaşmaların imza törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca el Sabah’a Devlet Nişanı tevcih etti ve onuruna akşam verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.