Öne Çıkanlar Isaac Liev Schreiber MI6 METİN UCA mali THY görevlileri rehine DHKP-C

Erdoğan'dan ABD'de çok sert yanıt: Esed'i dışlayın
Müze çıkışında yabancı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Esed'e karşı çok sert çıkışlarda ve uyarılarda bulundu.

BEŞŞAR ESED BİR KATİLDİR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Beşşar Esed bir katildir. 600 bin vatandaşını şu ana kadar öldürmüş bir katildir. 12 milyon vatandaşının kendi vatanlarından ayrı kaldığı bir ülkenin şu anda adeta işgalcisidir. Devlet terörü estiren birisidir." dedi.
Erdoğan, efsane boksör Muhammed Ali'nin cenazesi için geldiği ABD'nin Louisville kentinde eşi Emine Erdoğan ve beraberindeki heyetle Muhammed Ali müzesini ziyaret etti. Müzede, Türk ve yabancı birçok ziyaretçinin fotoğraf çektirme taleplerine olumlu yanıt veren Erdoğan, yetkililerden müze hakkında bilgi aldı.

BU BENİM VE MİLLETİM İÇİN BİR GÖREVDİR
Müze çıkışında yabancı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Muhammed Ali'nin özgürlük ve savaş karşıtlığı konularındaki örnek mücadelesine değinerek, "Özgürlük mücadelesini veren ve bu mücadelesini 22 yaşında Müslüman olduktan sonra bugüne kadar devam ettiren bir insan için bizim onu uzaktan seyretmemiz doğru olmazdı. Bir Müslüman kardeşi olarak bugünkü cenaze töreninde bulunmayı kendim için milletim adına bir görev telakki ettim. Makamı cennet olsun." dedi.

Erdoğan, bir gazetecinin, "ABD'de herhangi bir resmi temasınız olacak mı?" sorusuna, "Bu akşam dönüyoruz. Sadece bunun için geldik." yanıtını verdi.
Başka bir gazetecinin, Esed'in yaptığı son açıklamasını sorması üzerine de Erdoğan, "Esed bir katildir. 600 bin vatandaşını şu ana kadar öldürmüş bir katildir. 12 milyon vatandaşının kendi vatanlarından ayrı kaldığı bir ülkenin şu anda adeta işgalcisidir. Devlet terörü estiren birisidir.

ESED'İ DIŞLAYIN
Sadece 3 milyon sığınmacı bizim ülkemizdedir. Onlara ev sahipliğini biz yapıyoruz. Tüm insanlığın aslında Esed'i dışlamasının gereğine inanıyorum. Ona yardımcı olanların da onun zulmüne, onun katliamlarına ortak olduğuna inanıyorum. Onun söyledikleri beni pek de ilgilendirmiyor." diye konuştu

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Rte seyit karahan. 8 yıl önce

Rabbim yar ve yardımcın olsun uzun adam.