Öne Çıkanlar MI6 METİN UCA mali THY görevlileri rehine DHKP-C Sözleşmeli Bordo Bereli

Erdoğan'dan işverenlere 'bereket ekonomisi' uyarısı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Anadolu Otel'de düzenlenen 'Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu 22. Olağan Genel Kurulu'na katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan son 13 yılda Türkiye'nin geçmişten daha iyi durumda olduğunu ifade ederek asgari ücretin bin liraya çıkarıldığını, şimdi ise 1300 lira olacağını söyledi ve hiçbir işverenin 1300 lira altında ödeme yapamayacağını söyledi.

1.300'DEN AŞAĞI ÖDEYEMEZ

"Türkiye'nin dünü bugününden daha iyi. Asgari ücret 1300 lira olacak. Asgari ücreti 1300 liranın altında hiçbir işveren ücret ödeyemez. Bu ister Batı'da olsun ister Doğu'da, 1300 lira vereceksin.

BEREKET EKONOMİ

İşverenler kanaat ekonomisine inanırsa kazancı bereketlenecek. Buna bereket ekonomisi diyorum."

AMAÇLARI ÜZÜM YEMEK DEĞİL BAĞCIYI DÖVMEK

"Bizim inancımızda işçinin emeği kutsaldır. Türkiye uzun yıllar 1 Mayıs krizleri yaşadı. 1 Mayıs'ın işçi bayramı olarak kutlanması için pek çok girişim yapıldı. Dikkat ediniz bu çabaların çoğunda 1 Mayıs bir bahane olarak kullanılmıştır. Başbakanlığım döneminde bu meseleye sahip çıktım. Fakat 1 Mayıs bahanesiyle ülkenin ve milletin huzurunu kaçırmak için uğraşanları bu da durdurmadı.

MAAŞ 1300 LİRANIN ALTINDA OLMAYACAK

Amaçları üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. 1 Mayıs'ı kutlamak değil amaçları.. Türkiye'nin sadece 13 yılda yaşadıklarını gözden geçirdiğimizde umutlu olmak için çok nedenimiz var. Türkiye'nin dünü bugününden daha iyi. Asgari ücret 1300 lira olacak. Asgari ücreti 1300 liranın altında hiçbir işveren ücret ödeyemez. Bu ister Batı'da olsun ister Doğu'da, 1300 lira vereceksin.

Yılbaşından sonra emekli maaşların tabanında 1000 lira alt sınır haline gelecek. İşte emekçi dostu olmak budur. İş veren olarak siz de kanaat ekonomisini öğrenin. İşverenler kanaat ekonomisine inanırsa kazancı bereketlenecek. Buna bereket ekonomisi diyorum.

YENİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRMELİYİZ

İstikrar ortamındaki en küçük bir zafiyetin ne tür sorunlar yarattığını gördük. Bir yandan terör, bir yandan gelecek endişesi milletimizi bunalttı. 1 Kasım'da halkımız tercihini istikrardan yana kullanmıştır. Halkımız 3 önemli kritik seçimden yorgun düştü. Yeni projelerimizi süratle hayata geçirmeliyiz. Hükümetimizin ve Başbakan'ımızın yanındayım. Ben ülkemin ve milletimin alehine olacak hiçbir konuda tarafsız olmam, olamam. Benim tarafım ülkemin ve milletimin yanıdır. Esasen tüm sıkıntıların temelinde mevcut anayasasının yattığını biliyor. Her seçimde milletimizin karşısında mahcup olmalarına rağmen inatlarından vazgeçmiyorlar. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.