Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

Erdoğan'dan Rumlara Kıbrıs resti!
KIBRIS müzakereleri İstanbul'da cuma namazı çıkışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a soruldu. Erdoğan, Rumların Türk askerinin adadan çekilmesi yönündeki taleplerine için çok net açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Türk askeri Kıbrıs'tan çekilmez" dedi.

Cenevre'deki görüşmelerde Yunanistan ve Rum Kesimi'nin samimi davranmadığı eleştirisinde bulunan Erdoğan şunları söyledi:

"Kuzey Kıbrıs yoğun bir çalışmanın içerisinde, samimiyet ortaya koyuyor ama Güney Kıbrıs ve garantör ülke olarak Yunanistan, hala bunlar farklı beklentiler içerisindeler. Türk askerinin Kıbrıs'tan çekilmesi söz konusu olamaz. Annan Planı'nın artık geçerliliği yok. Şimdi yeni bir müzakere sürecidir.

KİMSE BİZDEN BİR ŞEY BEKLEMESİN!

Bire dört, yani bir dönem Kuzey Kıbrıs Türk Yönetimi başkanlık yapacak, 4 dönem Güney Kıbrıs Rum Yönetimi başkanlık yapacak, böyle bir şey de olamaz. Bunu daha önce de konuşmuştuk; 1'e 2, bir dönem Kuzey Kıbrıs Türk Yönetimi liderliği alacak, iki dönem Güney Kıbrıs Rum Yönetimi yönetimi alacak. Adil olan budur. Yani biz orada adil, kapsayıcı bir barış istiyorsak ölçüsü budur. 'Bunun dışında bizden kimse bir şey beklemesin' dedik, bunu yetkililerine söyledik.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.