Öne Çıkanlar türkiye ışid IŞİD kara operasyonu yunus mallı türkiye ahmet davutoğlu

Erdoğan önerdi! 'İslam İnterpolü' kuruluyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Zirvesi'nde, "üye ülkeler arasında teröre ve diğer suçlara karşı iş birliğini güçlendirecek bir teşkilat" önerisinde bulundu.

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti;

"Buradan bir kez daha uluslararası topluma terör örgütlerine yaklaşımlarını bir kez daha gözden geçirmeleri çağrısında bulunuyorum. Terör tehdidiyle arazide operasyon yürütmenin ve özellikle de bunun yanında finans ve insan kaynaklarını kurutarak da mücadele etmek gerekiyor. Bunun için uluslararası iş birliği büyük önem taşıyor. İİT üyesi ülkeler arasında teröre ve diğer suçlara karşı iş birliğini güçlendirecek, kurumsallaştıracak bir yapı oluşturulması isabetli olacaktır. Bu anlayışla Türkiye olarak getirdiğimiz İstanbul merkezli bir İİT Polis İşbirliği ve Koordinasyon Merkezi kurulması önerisi kabul gördü. Bu hususta verilen desteğe teşekkür ediyorum."

İSLAM İTTİFAKI GİRİŞİMİNE DESTEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'ın öncülüğünde kurulan Teröre Karşı İslam İttifakı Girişimi'ni de desteklediklerini ve bunun etkin bir yapı haline gelmesi gerektiğini söyledi. 

İslam ülkeleri içinde yaşanan terör olaylarına ve diğer krizlere karşı başka güçlerin müdahil olması yerine çözümün İslam ülkelerinin kendi içerisinde aranması gerektiğini dile getiren Erdoğan, Müslümanlar ülkelerin bu tür olaylarda başkalarından yardım beklemesini eleştirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsmail Özgür 8 yıl önce

Gayet dogal bir hak vede mantıklı