Öne Çıkanlar rusya haber abd ışid uçak

Ergenekon davasında bundan sonra ne olacak?
12 Haziran 2007’de Ümraniye’de ele geçirilen el bombalarıyla başlayan Ergenekon Davası, Türkiye’nin önüne darbeler ve cuntalarla yüzleşmek için bir fırsat yarattı. Ancak, Paralel Yapı’nın siyasi hesapları ‘Asrın Davası’nı çağın hukuk faciasına dönüştürdü. Ergenekon Davası için kararını veren Yargıtay, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un da aralarında bulunduğu 274 sanıklı davayı usul ve esas yönünden bozdu.

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

15-20 gün içerisinde dosya İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gelecek. Duruşma günü belirlenip avukatlara ve sanıklara tebliğ edilecek. Bu tebliğ içerisinde Yargıtay’ın ‘Bozma’ kararı da olacak.
* Yapılacak duruşmada avukat ve sanıklara Yargıtay kararı hakkında ne diyecekleri sorulacak.
* Yerel mahkeme, Yargıtay’ın bozma kararını görüşecek ve yüksek ihtimalle Yüksek Mahkeme’nin 
hükmüne uyacak.
* Yerel mahkeme, Yargıtay kararını kabul ettiğinde, Danıştay Davası ayrılacak, dosya davaya daha önce bakan Ankara’daki mahkemeye gönderilecek.
* Eş zamanlı İlker Başbuğ’un dosyasının da Yüce Divan’a gönderilmesi için süreç başlayacak. (Dosya önce Yargıtay Başsavcılığı’na gönderilecek daha sonra Başbakanlık’tan soruşturma için izin istenecek.)
* Diğer Ergenekon iddialarıyla ilgili savunmalar da dinlenip deliller ayrılacak, hukuka uygun deliller tartışılacak. Mahkumiyet için hukuki delil bulunmazsa sanıkların beraatlerine karar verilecek.
* Savcı temyiz etmediği takdirde de karar Yargıtay’a gitmeden kesinleşecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.