Öne Çıkanlar türkiye suriye erdoğan putin son dakika

Eski CHP'li vekile şok suçlama

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Esat Canan hakkında hazırlanan  iddianame, 9. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Hazırlanan iddianamede, terör örgütü PKK'nın sözde "yasama organı" konumundaki  Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) kuruluşu, yapılanması ve faaliyetleri  hakkında bir takım bilgiler verildi. 

Esat Canan'ın terör örgütü propagandası yaptığı 4 görüntü inceleme ve  fotoğraf tespit tutanağının olduğu belirtildi.

İddianamede "Sözde 'öz yönetim' ilanlarına sahip çıkıldığı anlaşılmıştır" denildi ve Canan'ın örgütsel nitelikteki eylemlere katıldığı kaydedildi...

ESAT CANAN HAKKINDA İSTENEN CEZA

Eski CHP ve HDP Hakkari Milletvekili Esat Canan 15 yıldan 22,5 yıla kadar  hapis cezası, mahkumiyeti halinde de Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesinde  öngörülen hak yoksunluklarına hükmedilmesine karar verilmesi isteniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali 7 yıl önce

Eski CHP milletvekili derken çok zorlandınız mı? Yıllar olmuş o partiyle bağlarını koparalı. Hala eski CHP milletvekilvekili demekle ne demek istiyorsunuz?