Öne Çıkanlar azeri vekil cıa ajanı mistura skip schipper kevin weil

Eski istihbaratçıdan flaş iddia!
Ortaköy'deki terör saldırısını A Haber ekranlarında değerlendiren Eski İstihbarat Dairesi Başkanvekili Bülent Orakoğlu, yaşanan bu saldırının açık bir şekilde Türkiye'ye terör örgütü maskesiyle açılmış bir savaş olduğunu söyledi.

Orakoğlu, "Bu saldırının sebebi Türkiye'nin Ortadoğu'da birçok konuda ön almasıdır. Hatırlarsanız Musul operasyonu başlarken Irak Başbakanı İbadi küresel güçlerin etkisinde kalarak operasyona Türkiye'yi dahil etmek istemiyordu. Operasyonun başlaması için zamanlamada aslında erkendi. Çünkü bu operasyonun başarılı olabilmesi için Rakka ve Havaici denilen bölgelerdeki kurgu DEAŞ unsurlarının temizlenmesi gerekiyordu. Bunların yapılmadan bu operasyona başlandığı görüldü ve tam netice alınamadı. Musul operasyonunda DEAŞ'ın üç tarafı sarılmıştı bir yol açık bırakılmıştı. O yol şuan Türkiye'nin Fırat Kalkanı ile halletmek üzere olduğu El Bab'a gidiyordu. Yani, Havaici'deki ve Musul'daki DEAŞ unsurlarını buraya yönlendirerek Fırat Kalkanı operasyonuna derbe vurulmak isteniyordu.

Türkiye ALLAH'a şükür Suriye'nin 2011 yılından beri hatta Irak'ın toprak bütünlüğünü savunan hemen hemen tek ülkeydi. Bugün geldiğimiz noktada Suriye ve Irak'ta Türkiye'nin politikalarının ne kadar doğru olduğunun bir kanıtıda (ABD başkanlığına) yeni seçilen Trump'ın Suriye ve Irak'ta 7 tane güvenli bölge kurulabilir sözüdür"
dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.