Öne Çıkanlar türkiye suriye putin son dakika erdoğan

Evlilik programları kaldırıldı! İtiraz bakın kimden geldi

EVLİLİK PROGRAMLARI KALDIRILDI

OHAL kapsamında yayımlanan 690 Sayılı KHK ile radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, arkadaş bulma amacıyla kişilerin tanıştırıldığı veya buluşturulduğu türden programlara yer verilemeyecek.

4 BİN PERSONEL İHRAÇ EDİLDİ

Milli güvenliğe tehdit oluşturan derneklerin kapatılmasına karar verilirken 3939 kişi kamudan ihraç edildi. Öte yandan 34 Diyanet İşleri personeli göreve iade edildi.

KORUCU VE MUHTARLARIN SGK PRİMLERİNİ DEVLET ÖDEYECEK

Yeni KHK ile muhtar ve korucuların SGK primlerini devletin ödemesine karar verildi.

KAPATILAN KURUM VE KURULUŞLAR

689 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olan 18 vakıf, 14 dernek ve 13 sağlık kuruluşu kapatıldı.  Bu kapsamda 1 yerel gazete ve 1 dergi de kapatıldı.

59 KİŞİNİN ÖĞRENCİLİĞİNE SON VERİLDİ

689 Sayılı KHK ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olan ve yurt dışında burslu öğrenim gören 59 kişinin öğrencilikle ilişiği kesildi.

OHAL kapsamında 2 yeni KHK daha resmi gazetede yayınlandı. Yeni KHK'lara göre; evlilik programları kapatıldı ve kamudan 4 bin personel ihraç edildi.

Türkiye'de hiçbir şeye evet demeyen CHP, evlilik programlarının kaldırılmasına da tepki gösterdi.

CHP'Lİ VEKİLİN KHK TEPKİSİ: DARBEYİ EVLİLİK PROGRAMLARIMI YAPTI

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu yeni yayınlanan KHK'larla ilgili “Her iki KHK ile ortaya konan düzenlemelerin OHAL’in ilan gerekçesiyle hangi ilgisi vardır? Darbeyi evlilik programları mı yaptı? OHAL, evlilik programları nedeniyle mi ilan edildi?" ifadelerini kullandı.

Birgün’e değerlendirmede bulunan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu yayımlanan KHK'lerin Meclis'in işlevini ortadan kaldırdığını belirterek, OHAL'in ilan gerekçesiyle yayımlanan KHK'lerin bir bağlantısının olmadığını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sezai bayram 7 yıl önce

çok isabetli bir karar alındı teşekkürler

Avatar
Ali Aydın 7 yıl önce

Evlilik proğramlarının kaldırılması çok güzel oldu bir de Acunun proğramları yasklanmalı Acunun proğramları da en az evlilik proğramları kadar zehirli. önemli bir diğer konu internet ortamında yüzlerce medyum sitesi var bu siteler milleti dolandırmak amaçlı açılmış siteler devlet yetkililerimizden istrham ediyorum lütfen bu konuya el atalım sayın büyüklerim bu konu aslında bu ülkenin en acil çözülmesi gereken kanayan yaralarından biri.

Avatar
İrfan Eğilmez 7 yıl önce

MİLLET NE DERSE O OLACAK
ANLAMAYANLARA DUYMAYANLARA
DEVLET BAŞA KUZGUN LEŞE
BUNDAN BŐYLE İTİRAZ YOK
KARARI ALANLARA TEŞEKKÜRLER

Avatar
Gökhan 7 yıl önce

Kaldıranlardan Allah razı olsun insanları kandırmaktan başka bişeye yaramıyodu zaten tam isabet olmul

Avatar
Ayhan 7 yıl önce

Çok şükür kaldırılması tam isabet oldu eğlence programiydi zaten ne evliliği

Avatar
Ahmet Kurt 7 yıl önce

Yerinde bir karar.

Avatar
Yalçın uslukılıç 7 yıl önce

Nihayet şikayetler sonuç verdi memnunlukla karşıladım.Kaldırılmasında üstün gayreti olanlara saygılarımı sunarım.

Avatar
Faruk 7 yıl önce

Ey Allah kolu sen ne anlarsın. namusta evlilik dediyin nalet şey namus şeref ayaklar altında madem iyi diyorsan sende kızını oğlunu gönderde görelim