Öne Çıkanlar flaş haber Fenerbahçe başakşehir California diyarbakır haber botu

Fadıl Akgündüz tutuklandı!

Fadıl Akgündüz, Devremülk yolsuzluğu soruşturmasında sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Caprice Gold ve Maldivler projeleri nedeniyle hakkında yolsuzluk soruşturması başlatılan Fadıl Akgündüz tutuklandı. İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği tarafından 'tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı' suçlamasıyla tutuklanan Akgündüz hakimlikte bitiremediği projeleri tanıttı.

Akgündüz savcılık sorgusunda kendisine yöneltilen suçlamaların ticari olaylarla ilgili olduğunu söyledi. "Dünya İslam Koferansında dünyanın ilk İslami otelini yapmış kişi olarak ödül aldım" diyen Akgündüz, "Medyada yapılan bazı haberler, bu haberlerde beni engellemeye yönelik haberlerdir, bu projede büyük büyük projedir. Böyle haberlerle netice olarak bu proje 1,5 yıl önce de durdu. bu da mağduriyetlere sebep oldu" dedi.

Projelerin tamamlanması için nakit sıkıntısı çekildiğini söyleyen Fadıl Akgündüz, 1 Kasım seçimlerinin ardından piyasalarda rahatlama olduğunu gözlemlediklerini belirterek, "Gerekli kaynağın 2-3 katı her an harekete geçebilecek duruma gelmiştir" dedi. Akgündüz ifadesinde, "Şunu söylemek gerekir ki tamamen ticari konudan kaynaklanan bir itilaf söz konusudur. Müşteki avukların konuyu cezai zemine taşımak istemesinin hiçbir gerekçesi ve delili yoktur" dedi.

Tutuklandı

Savcılık, Akgündüz'ün ifadesinin ardından tutuklanmasına karar verdi. Gerekçe olarak, "kuvvetli suç şüphesi", "şüphelinin kaçması veya kaçacağı olgsunu oluşturan somut olgular" nedeniyle adli tedbirin yetersiz kalacağı işaret edilerek Akgündüz'ün tutuklanmasına karar verildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.