Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ komplohaber ahmet davutoğlu

Fadıl Akgündüz’ün ailesine bir şok daha!

Bayrampaşa'da Caprice Gold ve Caprice Maldivler gayrımenkul projelerinde devre mülk satışı yaptığı kişilerden para topladığı halde projeleri tamamlamadığı gerekçesi ile hakkında soruşturma başlatılan Fadıl Akgündüz geçtiğimiz günlerde sevk edildiği İstanbul 9'uncu Sulh Ceza Hakimliğince, tacir ve ya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı suçundan tutuklanmıştı.

818 MAĞDUR VAR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında geçtiğimiz günlerde Fadıl Akgündüz'ün ablası Avniye Obut, eniştesi İbrahim Obut ve yeğeni Mehmet Salih Obut da ifade verdi. 818 mağdurun devre mülk sözleşmesi yaptıkları fakat mağdur edildiklerini iddia ettikleri Capricegold Gayrimenkul Yatırım ltd isimli şirketin ortakları olan Avniye ve İbrahim Obut ifadelerinde şirketin ortağı görünmelerine rağmen işleri kendilerinin takip etmediklerini, her iki projeden de habersiz olduklarını, eve imza için belge ve evrak getirilirse bunları ne olduğuna bakmadan imzaladıklarını kaydettiler. Mehmet Salih Obut ise suça konu dönemde şirketin müdürü olmasına rağmen bütün işleri öz dayısı Fadıl Akgündüz'ün yürüttüğünü, sözleşmelerde imzasının bulunmasına rağmen kendisinin söz sahibi olmadığını kaydetti.

İfadeler ardından her üç isim de işlendiği iddia edilen dolandırıcılık suçunun failleri oldukları iddiasıyla tutuklanmak üzere nöbetçi mahkemeye sevk edildi.Dosyayı inceleyen Nöbetçi İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği Avniye ve İbrahim Obut'un serbest bırakılmasına karar verirken Mehmet Salih Obut'un ise sözleşmeler imzalandığı dönemde şirket müdürü olması, delil karartılma şüphesi ve kaçma şüphesi bulunması tutuklanmasına hükmetti.

TAHLİYE TALEBİ REDDEDİLDİ

Diğer taraftan yine İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği Fadıl Akgündüz'ün tutukluluğuna yapılan itirazı reddetti. Akgündüz'ün avukatlarının 22 Aralık'ta gerçekleştirilen tutuklama ardından yaptıkları itirazı üst mahkeme olarak değerlendirmeye alan İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği, verilen tutuklama kararında usul ve yasaya aykırı yön bulunmadığına hükmetti. İstanbul 9'uncu Sulh Ceza Hakimliği, tacir ve ya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı suçundan 27 Ağustos 2015 tarihli Sanayi ve Ticaret Bakanlığı raporunu da dikkate alarak kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösterir somut delilerin bulunduğu, kaçması veya kaçacağı olgusunu oluşturan somut olguların varlığı gerekçesi ile Fadıl Akgündüz'ün tutuklanmasına karar vermişti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.