Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

FETÖ'cü Tuğamiral İrfan Arabacı yakalandı!
Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi askerlerin 15 Temmuz gecesi yaptıkları darbe girişiminde görev alan, Deniz Kuvvetleri Plan Prensipler Daire Başkanı Tuğamiral İrfan Arabacı, yetki alanında olmamasına rağmen komutanlık harekat merkezine inip, savaş gemilerinin denize açılmaları emir mesajının, ilgili yerlere gönderilmesi talimatını verdi. Bu mesajla birlikte bazı savaş gemileri, bulundukları üslerinden denize açıldı.

Darbenin başarılı olması halinde bu gemilerde boğazların kapatılıp Ege kıyılarına hakim olunmak istendiğinin planlandığı ortaya çıktı. Darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanması üzerine, Tuğamiral İrfan Arabacı firar etti.

KAÇIŞI ÜÇ AY SÜRDÜ

Darbe gecesinden sonra bir daha izine rastlanmayan Tuğamiral İrfan Arabacı, İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin operasyonuyla, dün akşam İzmir’in Buca ilçesinde yakalandı. Tanınmamak için sakal bırakan Tuğamiral İrfan Arabacı’nın yakalanmasına dair çarpıcı ayrıntılar ortaya çıktı.



15 Temmuz’daki darbe teşebbüsünü organize eden Yurtta Sulh Konseyi’nin üyesi olan İrfan Arabacı’nın, bir süredir İzmir’de bulunan ağabeyiyle görüşmeler yaptığı saptandı. Son olarak Arabacı’nın, Yunanistan’a yasadışı yollardan gidebilmek için İzmir’e geldiği belirlendi. Bunun üzerine İzmir’deki ağabeyi ile yeğeni gözaltına alındı.

Yeğeninin kredi kartı harcamalarını inceleyen polis, önemli bulgulara ulaştı. Yeğeninin kendi evleri yerine farklı bir adresteki dairenin aidatını kredi kartından ödediği belirlendi. Bu adrese yapılan operasyonda, Tuğgeneral İrfan Arabacı, yakalandı.

Ağabeyi ve yeğeni hala gözaltına olan İrfan Arabacı hakkında, İstanbul ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılıklarının yakalama kararının bulunduğu, kendisinin Ankara’ya gönderileceği belirtildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.