Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ son dakika haberleri ahmet davutoğlu

FETÖ'cüden hain itiraf!
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında şüpheli sıfatıyla ifade veren ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan asker, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) istihbarat bilgilerini örgüt lehine kullandığını itiraf etti.

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından gözaltına alınan İ.C, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, örgütle nasıl tanıştığını, askeriyeye girişini, örgütle temasını, üyelerin kullandığı cep telefonlarının özelliğinin yanı sıra askeri istihbarat bilgilerini FETÖ lehine kullanmak için temin ettiği, terfi alacak askerleri örgüte kazandırmak için yaptıkları çalışmaları anlattı.

RİSALE OKUYUP YORUMLUYORDU

Kalabalık nüfuslu bir ailenin çocuğu olduğunu, üniversiteye hazırlandığı sırada maddi imkansızlıklar nedeniyle dershaneye gidemediği için arkadaşlarının telkiniyle ücretsiz ders veren bir öğretmenle tanıştıklarını belirten İ.C, FETÖ ile irtibatının da o yıllarda başladığını söyledi.FETÖ'nün yönlendirmesiyle astsubay okuluna girdiği ve mezuniyetin ardından Ankara'da mesleğe başladığını anlatan İ.C, aynı yerde görev yaparken tanıştığı bir astsubayın evine gidip geldiği ve risale okuyup yorumladıklarını dile getirdi.

CEMAAT ABİLERİ İRTİBATA GEÇTİ

Örgüt askerlerinin personelle birebir temasta kaldığını, görev yaptığı diğer illerde genellikle farklı meslek gruplarından cemaat abilerinin kendisiyle irtibata geçerek, yönlendirdiğini ifade eden İ.C, FETÖ'nün 17-25 Aralık öncesinde de gizliliği esas aldığına dikkati çekti. Genellikle dışarıda bir lokanta ya da kafede gerçekleşen görüşmelerde, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in gündeme dair konulardaki yorumları konusunda bilgilendirildiğine değinen İ.C, kendisinden askeri konulardaki istihbari bilgilerin sorulduğunu vurguladı.

DİNLENMEYE KARŞI ÖNLEM

FETÖ'nün gizliliğe büyük önem verdiğini, görev yaptığı askeri birlikteki örgütün diğer üyelerinin kim olduğu hakkında dahi bilgi paylaşılmadığına işaret eden İ.C, konum bilgisinin deşifre olmaması ve dinlenmelere karşı, örgüt üyelerinin 2014 yılına kadar eski tip cep telefonuyla iletişim kurduğu ve "Abi"lerle bu telefonlar üzerinden sınırlı süreli görüşmeler yaptıklarını söyledi.

VEDAT OLARAK BİLİNİYOR

Şanlıurfa'da görev yaptığı sırada kod adını "Vedat" olarak bildiği örgüt "abisinin" bu tarihten sonraki bir görüşmede eski tip telefonu alarak, akıllı telefonuna ByLock uygulamasını indirdiğini, kullanıcı adı ve parolayı tanımladıktan sonra da kendisine verdiğini bildiren İ.C, ifadesinde özetle şu bilgileri verdi:

İSTİHBARİ KONULARI BİLDİRDİM

"Uygulamayı 2015 yılının ocak ayına kadar kullandım. Vedat, bu program üzerinden Urfa'da jandarmanın yaptığı önemli operasyonları, ele geçirilen mühimmatları veya terör olaylarını bildirmemi istiyordu. Ben de bu program üzerinden 8-10 ayrı sansasyonel nitelikte terör ve istihbari konuları bildirdim."
İ.C, FETÖ'nün kendisinden terfi bekleyen bazı komutanlarıyla ilgili bilgi istediğini, bu konuda da çalışma yaptığını anlattı.Örgütle temasından eşinin bile haberi olmadığını, 17-25 Aralık'tan sonra da mesafeli durduğunu belirten İ.C, yaptıkları için pişman olduğunu sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.