Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

FETÖ'nün gezici istihbarat ajanları
Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür bugünkü köşesinde flaş ifadeler kullandı. Övür FETÖ'nün gezici istihbarat ajanlarının olduğunu söyledi.. İşte Övür'ün yazısından ilgili bölüm;

Akıl alır gibi değil ama özel bir şirket veri topluyor. FETÖ'nün çalışma tarzını iyi bilen bir uzman durumu şöyle değerlendiriyor: "Araçlardaki bu sistemle plakaları tanımlayıp kimin, ne zaman nereye gittiği ve hangi aracı kullandığı saptanıyor.
Bu sistem emniyetten Mobese sistemine bağlandığında çok önemli ve gizli bilgilere ulaşılabilir. Şirket bu bilgileri şantaj ve hatta suikast için bile kullanabilir. Normal şartlarda bu sistemin sivil araçlarda olması mümkün değil, kanunsuz bu. Şirketinortaklarına bakıldığında birçoğunun FETÖ'den ihraç olmuş emniyet müdürleri olduğu görülmekte." Bu ekiplerin şehirlerin önemine göre her ilde olduğu söyleniyor. Mesela İstanbul'da böyle gezici istihbarat görevi yapan 7 araçtan söz ediliyor. İşin belki de en çarpıcı yanı, bu gezici gölge istihbarat ekibinin sadece Türkiye'de değil, FETÖ'nün etkili olduğu ve okullarının bulunduğu her ülkede olması.
Şu bilgi de insanın tüylerini ürpertiyor. Bu ekipleri, FETÖ'nün il imamları, ülke imamları dahi bilmiyor. Yapının görünen yüzleriyle bunların bir bağlantısı yok. Ekipler direkt Pensilvanya'ya bağlı ve farklı bir ilişki ağı kurulmuş. Asıl görevleri de örgüt tehlikeye girdiğinde devreye girip, istihbarat toplamak, sadece Türkiye'de değil başka ülkelerde de iç karışıklık çıkarmak, suikastlar düzenlemek. Tabii bu yapının bazı küresel istihbarat örgütleriyle iç içe geçtiği de bir gerçek.
Yapıyı tanıyan biri şöyle diyor: "Aman dikkat, Rusya uçağını düşürme benzeri Türkiye'yi komşularla karşı karşıya getirecek eylemler bile olabilir."



YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.