Öne Çıkanlar Isaac Liev Schreiber MI6 METİN UCA mali THY görevlileri rehine DHKP-C

FETÖ'nün Marmara ve İstanbul Emniyet imamları yakalandı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında "Bylock" kullandığı tespit edilen bazı polislerin ifadeleri doğrultusunda FETÖ'nün İstanbul il emniyet imamı M.A., ile Marmara bölge imamı H.D., yapılan operasyonlarda yakalandı. İl emniyeti imamı M.A.'nın Esenler'de bir okulda Din Kültürü öğretmeni olduğu, Marmara imamı H.D'nin de Kocaeli'de yine Din Kültürü öğretmeni olduğu ve İstanbul'daki Arnavutköy ve Şükrü Balcı ile Karabük ve Bilecik Polis Meslek Okulları'ndan sorumlu olduğu ortaya çıktı.

Emniyetteki sorguları süren her iki şüphelinin de Bylock kullanıcısı olduğu belirtildi. Söz konusu şüphelilerin ev sohbetleri, gezi ve piknik gibi etkinlikler düzenleyerek, FETÖ'nün emniyet yapılanmasında yer alan polislere talimatlar verdikleri, bu talimatları alan polislerin de örgütün amaçları doğrultusunda hareket ettikleri iddia edildi.

 Öte yandan örgütün İstanbul'daki emniyet yapılanmasına ilişkin tespit edilen 12 imamın olduğu, şuana kadar 10 imamın gözaltına alındığı, imamların ortak özelliklerinin ise öğretmen oldukları ifade edildi.

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ: GÖZALTI SAYISI 76'YE YÜKSELDİ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) akademik  yapılanmasına yönelik Yıldız Teknik Üniversitesinde yürütülen soruşturma  kapsamında gözaltına alınan şüpheli sayısı 76'ya yükseldi.

 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, haklarında  "Silahlı terör  örgütüne üye olmak suçundan" çıkartılan gözaltı kararı kapsamında 2'si  İstanbul'da olmak üzere 3 akademisyen daha gözaltına alındı.

Aynı operasyon kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla  Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Ankara'da 1 akademisyeni gözaltına aldı. Böylece  gözaltına alınan şüpheli sayısı 76 oldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talebiyle hakimlikçe şüphelilerin  ikametlerinde ve ofislerinde arama kararı alınması üzerine, Sabah saatlerinde  İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, üniversitenin  Davutpaşa Kampüsü'ne gelerek şüphelilerin ofislerinde arama yapmış, operasyonda  73 akademisyen gözaltına alınmıştı.
 
Şüphelilerden bazılarının örgütün şifreli haberleşme programı olan  Bylock kullanıcısı, bazılarının ise örgüt üyesi olduğu öne sürülmüştü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.