Öne Çıkanlar türkiye suriye erdoğan putin son dakika

FETÖ sanığı polis mahkemede "çevreci" kesildi!
Erzurum'da görülen FETÖ/ PDY davasında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan ilk duruşmada 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan eski polis memuru Adem Bekar, "Böyle bir suçlamayı kabul edemem, fedakarca çalıştım. Vatanım kirlenmesin diye içtiğim sigara izmaritini bile yere atmadım" dedi. 

TİYATRO OYUNUNDA SAHNE ALMIŞTI



Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünün 2010 yılında düzenlediği 'Çevikle Dans' tiyatro oyununda 'Şehit polis' memurunu canlandıran; 15 Temmuz başarısız darbe girişimi sonrası Erzurum Emniyet Müdürlüğünde görevliyken polis memurluğundan ihraç edilen Adem Bekar hakkında 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u kullandığı tespit edilen 35 yaşındaki Adem Bekar'ın, tanık beyanlarına göre sohbet toplantılarına katıldığı ve örgüt için para topladığı iddianamede yer aldı. 

15 YILA KADAR HAPİS CEZASI

Adem Bekar 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemi ile dün ilk kez hakim karşısına çıktı. Tutuksuz yargılanan Adem Bekar meslekten ihraç edildikten sonra markette çalışmaya başladığını söyledi.

YERE SİGARA BİLE ATMAM



Suçlamaları kabul etmeyen evli ve iki çocuk babası Adem Bekar, "Böyle bir suçlamayı kabul etmem mümkün değil. Çok zor şartlarda vatanım, milletim için nasıl fedakarlık yaptım. İnşaatlerde çalışarak ünivesiteyi kazandım ve kimya bölümünden mezun oldum. Bu örgüte üye olmuş olsaydım, kimyager olmam nedeniyle kriminalde çalışmak istedim ancak olmadı. Çevik kuvvet şubesinde 4 yıl çalıştım. Sonra önleyici hizmetlerdeydim. Ben vatanım kirlenmesin diye içtiğim sigarayı bile yere atmadım. Hainler o gece başarılı olsaydı, ben ekip aracı ile kolordunun önündeydim, karşı koyacak ve belki ilk ben şehit olacaktım. Adelete güveniyorum" dedi.

Adem Bekar'ın avukatı Tevfik Haktan Avnik ise Ankara'da açılan FETÖ çatı iddianamesinde örgütün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bahsettiği gibi ikiye ayırdığını belirtti. İddianamede ibadet edenler ile ihanet ve inkar edenlerin ayrıldığına değinen Avukat Avnik, "MİT raporu ile ByLock suç delili olmamalı. Erzincan'da görülen FETÖ davasında başka bir müvekkilim için Bilgi Teknolojileri Kurumu ByLock kullanmadığını belirtirken, MİT 'var' diyor. Eminim ki 2 yıl sonra MİT çıkıp bu ByLock sorguları için 'pardon' diyecek" diye konuştu.

BYLOCK KULLANICISI ÇIKTI



Mahkeme heyeti, Adem Bekar'ı 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Heyet, Adem Bekar'ın ByLock kullanmasını ve tanık beyanlarını dikkate alarak hükümle birlikte tutuklanmasına karar verdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.