Öne Çıkanlar ahmet davutoğlu ferhat yüksel Ulaş Ansın Akbaş eyfel kulesi IŞİD; eyfel kulesi yıkıldı rusya dışişleri

FETÖ ve PKK'dan sinsi 'referandum' tezgahı!

Batılı ülke siyasetçileri bakanların Avrupa'da vatandaşları ile buluşmasına engellemeler getirirken, Avrupa medyası açık açık ülkelerinde yaşayan Türkiye vatandaşlarını referandumda "Hayır" oyu vermeye davet ediyor.

Yurt dışında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan "Hayır" kampanyasına Avrupa'da yaşayan PKK'lılar ve FETÖ'cüler de güçlü destek veriyor.

Çeşitli toplantılar ve mitingler ile Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a nefretlerini kusan terör örgütü sempatizanları akıl almaz yalanlarla Türkiye'de 16 Nisan'da gerçekleşecek kritik referandumu manipüle etmeye çalışıyor.

SAHTE ANAYASA METNİ HAZIRLADILAR!

Avrupa'da yaşayan Türkiye vatandaşlarına son günlerde Anayasa değişikliğine ilişkin sahte metinler gönderilmeye başladı. AK Parti ve MHP tarafından hazırlanan ve Cumhurbaşkanlığı sistemini de içeren 18 maddelik teklifle ilgisi bulunmayan sahte Anayasa metinleri, Avrupa'da yaşayan Türklere, 16 Nisan'da oylanacak metinmiş gibi sunulmak istendi.

Sahte metinde; mevcut Anayasa'nın 24. maddesi deforme edilerek, referandumdan "Evet" oyu çıkarsa "Ramazan ayında oruç tutma zorunluluğu getirileceği" algısı yaratılmak istendi.

Türkiye'nin Avrupa'daki temsilcilikleri, söz konusu dezenformasyon girişimiyle ilgili önlem alırken, yapılan bu sahteciliğin, daha önce Türkiye'de pekçok sahtecilik olayına karışan FETÖ örgütü tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği değerlendirildi.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİN 24. MADDESİ:

Din ve vicdan hürriyeti

MADDE 24. – Herkes, vicdan, dinî inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir.

14 üncü madde hükümlerine aykırı olmamak şartıyla ibadet, dinî âyin ve törenler serbesttir.

Kimse, ibadete, dinî âyin ve törenlere katılmaya, dinî inanç ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz; dini inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz ve suçlanamaz.

Din ve ahlâk eğitim ve öğretimi Devletin gözetim ve denetimi altında yapılır. Din kültürü ve ahlâk öğretimi ilk ve orta-öğretim kurumlarında okutulan zorunlu dersler arasında yer alır. Bunun dışındaki din eğitim ve öğretimi ancak, kişilerin kendi isteğine, küçüklerin de kanuni temsilcisinin talebine bağlıdır.

Kimse, Devletin sosyal, ekonomik, siyasî veya hukukî temel düzenini kısmen de olsa, din kurallarına dayandırma veya siyasi veya kişisel çıkar yahut nüfuz sağlama amacıyla her ne suretle olursa olsun, dini veya din duygularını yahut dince kutsal sayılan şeyleri istismar edemez ve kötüye kullanamaz.

İŞTE FETÖ VE PKK'NIN ANAYASA MADDESİNE EKLEDİĞİ SAHTE BÖLÜM:

Din ve vicdan hürriyetinin tek istisnası ramazan ayındaki oruç ibadetidir. Türkiye sınırları dahilinde oruç tutmayanlar ceza kanunundan düzenlenmek üzere para cezası, kamu hizmeti, bu suçun işlenmesinin süreklilik arz etmesi, devlete karşı gelmekle eş tutulacağından vatandaşlıktan çıkarılma ve sınır dışı edilmeye kadar devam edebilir. İlgili kanunlarca belirlenir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.