Öne Çıkanlar abd operasyon terör örgütü haber diyarbakır

FETÖ’cüleri 39. soru yaktı
54’ü tutuklu 230 şüphelisi bulunan KPSS soruşturmasına bakan savcılık, örgütün şeytani hırsızlığını müthiş bir ayrıntı üzerinden çözdü.  

Sınav sorularının çalınıp FETÖ dershanesinde kitapçık haline getirildiği, hafızada yer etmesi için doğru şıkların koyulaştırıldığı, ancak 39 nolu sorunun cevabının dikkatsizlik sonucu kitapçığa yanlış kaydedilmesi yüzünden tüm FETÖ’cülerin gerçek sınavda 39 nolu soruya aynı yanlış cevabı verdikleri tespit edildi.

TOPLUCA YANLIŞ ŞIKKI İŞARETLEDİLER

10 Temmuz 2010 tarihinde gerçekleşen KPSS sınav sorularının sınavdan 3 gün önce paralel devlet yapılanmasının merkezi olduğu iddia edilen Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği’nin Bilgi İşlem Sorumlusu Berat Koşucu tarafından öğretmen Baki Saçı’ya gönderildiğinin belgelenmesinin ardından soruşturma başladı. Sınav sorularının deneme kitapçığı şeklinde kamufle edilerek kamuya sızması istenilen militanlara gönderildiği, “a,b,c,d..” şeklindeki cevap şıkları arasından doğru olanının koyulaştırılarak dikkat çekici hale getirildiği belirlendi. Ancak çetenin orijinal KPSS kitapçığında bulunan 39 nolu soruyu kopyalarken hata yaptığı, cevap şıkkını yanlış kaydettiği tespit edildi. Bu durumdan habersiz olan sanıkların da gerçek sınavda 39 nolu soruya topluca yanlış cevap verdikleri belirlendi.

BİLİRKİŞİ ENSELEDİ

Mahkeme tarafından görevlendirilen bilirkişi incelemesinde FETÖ’yü deşifre eden detay şöyle izah edildi: “M.B. 17.01.1987 doğumlu, Matematikçi Bilirkişi İnceleme Raporuna göre; 31, 32, 33, 36, 39, 40, 41, 44, 47, 48, 52, 53, 57, 58, 59, 60 numaralı sorular ve 37, 38, 42, 43, 46, 49, 50, 51 ve 54 numaralı sorularda izlenen yolun ve yapılan karalamaların doğru cevaba götüremeyeceği ve sızdırıldığı iddia edilen sorularda belirtilmiş olan doğru cevabın işaretlendiği, 45 ve 56 numaralı soruları hiçbir işlem yapmaksızın işaretlediği, sonuç olarak adayların sızdırıldığı iddia edilen

SORULARI SINAVDAN ÖNCE GÖRDÜĞÜNE DAİR ÇOK GÜÇLÜ KANAAT oluştuğunun bildirildiği, (Sınavdan önce sızdırılan matematik sorularının doğru cevap şıklarının koyulaştırılarak gönderildiğinin tespit edildiği ancak bir sorunun (A kitapçığında 39, B’de 37, C’de 35, D’de 33, nolu soru) koyulaştırılan cevap şıkkının aslında doğru cevap olmadığı, adayların koyulaştırılarak gönderilen yanlış olan şıkkı doğruymuş gibi işaretledikleri ve bu nedenle yanlış şıkta birleştikleri görülmüştür)”. (Yeni Akit Gazetesi)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.