Öne Çıkanlar rusya flaş haber Fenerbahçe başakşehir Sabah Gazetesi yazarı Emre Aköz Nusaybin ilçesi

FETÖ’nün siyasi üssü CHP, medya üssü Doğan!

CHP-FETÖ arasındaki ilişki yeniden gündemde. İzmir’de yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında örgüt üyesi 4 işadamı için hazırlanan iddianame, CHP-FETÖ ilişkisini ilk defa resmi kayıtlara geçirdi. FETÖ gazetesi Zaman’ın firari yöneticisi Mehmet Kamış’ın 30 Mart 2014’deki yerel seçimlerde CHP’yi destekleyeceklerine yönelik itiraflarının yer aldığı iddianamede İzmirli gazeteci N.M’nin verdiği ifade dikkat çekiyor. FETÖ’cü Mehmet Kamış’ın kendisine “30 Mart’tan önce İzmir’e geleceğiz. Bu seçimde CHP’li Aziz Kocaoğlu’nu destekleyeceğiz” dediğini aktaran N.M’nin bu sözleri, CHP ile FETÖ arasındaki organik bağları yeniden gündeme getirdi. 

FETÖ NEREDE CHP ORADA

Fetullah Gülen ve ekibine “cemaat” görünümünde oldukları süreçte mesafeli olan ancak Pensilvanya çetesinin “örgüt” yüzünü gösterdiği andan itibaren en büyük destekçisi kesilen Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP’nin FETÖ iddianamesine kadar giren örgüt ilişkisi, AK Parti’nin dershaneleri kapatma kararı almasının ardından filizlendi. Örgüt, önemli para ve eleman kaynağı olan dershanelerin kapatılmaması için yargı ve emniyet içerisindeki militanlarını kullanarak 17-25 Aralık darbe operasyonlarını gerçekleştirdi. 16 Nisan referandumu için birlikte ‘Hayır’ propagandası yapan CHP ve FETÖ arasındaki bağ, günden güne gelişti.



İşte CHP’nin FETÖ’nün siyasi bürosu gibi hareket ettiğini belgeleyen o olaylar:  

Montajlı kasetler: CHP’nin başına Baykal’ın internette yayınlanan zina kaseti sonrası geçen Kemal Kılıçdaroğlu, 17-25 Aralık 2013’teki yolsuzluk kılıflı kumpas operasyonlarına dayanak oluşturan montajlı ses kasetlerini TBMM çatısı altında yayınladı. Örgütün sesi olan Kılıçdaroğlu, Şubat 2014’te hemen hemen her grup toplantısında FETÖ’nün servis ettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti kurmaylarına ait olduğu iddia edilen montaj kasetlerini Meclis’e taşıdı.

Kılıçdaroğlu: “Erdoğan kaçacak!”: ‘Kasetten genel başkan’ Kemal Kılıçdaroğlu, 19 Mart 2014’te örgüte ait Samanyolu TV’ye katıldı. Kılıçdaroğlu programda, “Emin olun yurt dışına kaçmaktan başka bunun bir çaresi yoktur. Erdoğan için söylüyorum. Kaçsa da onu bu ülkeye getireceğiz. Yargılanacak bu, bunun kurtuluşu yok” ifadelerini kullandı.

Ekşi ile Dumanlı aynı karede: 14 Aralık 2015’te CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, Zaman gazetesinde yapılmak istenen polis aramalarına tepki göstererek gazete binasına desteğe gitti. Ekşi, gazetenin başındaki Ekrem Dumanlı’nın yanında yer aldı.

Tanal ve Bank Asya:CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, 4 Şubat 2015’te terör örgütünün finans ayağını oluşturan Bank Asya’nın TMSF’ye devredilmesinin ardından örgüt bankasına destek için Bank Asya’dan hesap açtırdı.

Berberoğlu ve Erdem’den örgüte destek: 2 Eylül 2015’te CHP’li Eren Erdem ve Enis Berberoğlu, FETÖ’ye destek için Zaman gazetesine gitti. 2 CHP’li, destek ziyaretinde Ekrem Dumanlı ile birlikte basın açıklaması yaptı.

Zaman okuyan Kılıçdaroğlu: 1 Kasım seçimleri öncesi 21 Ekim 2015’te CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ yayın organı Zaman’ı ziyaret etti, gazete ile poz verdi.

İpek’e CHP desteği: 28 Ekim 2015’te CHP’li Barış Yarkadaş, Şafak Pavey, Sezgin Tanrıkulu, Mahmut Tanal ve Eren Erdem İpek Medya Grubu’nun kapatılmasına karşı FETÖ’nün yanında oldu. CHP’li Şafak Pavey, Bugün TV’nin kapatılış esnasında kanal binasında FETÖ’cü Tarık Toros ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı diktatörlükle suçladı.

‘Gülen’i yasaklamayın’: 19 Eylül 2016’da Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk’te katıldığı bir programda, “Gülen’in kitaplarının yasaklanmasını doğru bulmuyoruz” dedi.

FETÖ’ye alkış: Kemal Kılıçdaroğlu, 5 Aralık 2016’da partisinin Adana mitinginde, FETÖ’den tutuklanan gazetecilerin isimlerini tek tek saydı ve alanı dolduran CHP’lilere alkışlattı.

Danışmanlar da FETÖ’cü: Kılıçdaroğlu’nun FETÖ’cü başdanışmanı Fatih Gürsul, 22 Aralık 2016’da ‘ByLock’ kullanıcısı olduğu tespitiyle tutuklandı. Kılıçdaroğlu'nun danışmanlık kadrosuna getirdiği gazeteci Murat Aksoy da FETÖ'cü çıktı ve Aksoy, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandı.

‘Günaydın’ FETÖ!: Kılıçdaroğlu'nun CHP Parti Meclisi Üyesi adayı olarak belirlediği ancak seçtiremediği Prof. Dr. İştar Günaydın'ın FETÖ'cü olduğu belirlendi. Günaydın, FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında 28 Aralık 2016’da tutuklandı.

FARUK ARSLAN / İSTANBUL
 

İŞTE O GAZETECİLER

MUSTAFA DURMAZ - Gazetemiz Akit, 15 Temmuz’da kendi halkına ateş açan, kadın, çocuk demeden sivil insanların üzerine tank süren, milli kurum ve kuruluşları bombalayan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı öldürmeye çalışan Fetullahçı Terör Örgütü’nün yeni sığınağını deşifre etti. 40 yıl boyunca devletin değişik katmanlarına sızan FETÖ’ye mensup isimler, manşetleriyle ülkeye hem gözdağı vermeye çalışan hem de milli iradeye yön vermeye kalkan Aydın Doğan’ın sahibi olan Doğan Medya’nın çatısı altında ‘terör propagandası’ yapıyor. 

FETÖ’ye finans sağladığı gerekçesiyle kayyım atanan İpek Medya Grubu’na bağlı Bugün TV’nin canlı yayında timsah gözyaşları döken muhabir Ertan Büyükahıska, artık Kanal D’de görevine devam ediyor. 

ÖNCE TARAF’TA ŞİMDİ HÜRRİYET’TE 

Ümraniye Belediyesi’nin 15 Temmuz darbe girişimi için hazırladığı kitapta, FETÖ’cüleri “Halkın arasındaki temiz yüzlü darbeci” diye adlandıran Fırat Alkaç, OHAL kapsamında kapatılan tetikçi Taraf Gazetesi’nde Cübbeli Ahmet Hoca’ya yönelik kumpas operasyonunda birçok düzmece haber yapan isim olarak biliniyor. 17-25 Aralık darbe operasyonlarının hemen öncesinde Taraf’tan Hürriyet’e geçen Alkaç’ın Taraf’taki görevini tamamlayıp, ağabeyleri tarafından yeni görev yerine gönderildiği ileri sürülüyor. 

YARGILAMALARI DEVAM EDİYOR 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İsmail Uçar ile Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Murat Çağlak tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, hakkında gözaltı kararı verilen ve aralarında hürriyet.com.tr editörü Dinçer Gökçe’nin de yer aldığı 35 kişiye operasyon yapılmıştı. Hakkındaki yargılama devam eden Gökçe, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 15 Temmuz darbeye teşebbüs soruşturması kapsamında tutuklanan Hürriyet gazetesi muhabiri Arda Akın ise, 29 Temmuz’daki hakimlik sorgusunun ardından yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı. 

BYLOCK OPERASYONLARINI SULANDIRDI 

FETÖ’nün prenslerinden Eyüp Can yönetimindeki Radikal’de FETÖ’nün 17/25 Aralık darbe girişimine destek veren haberlere imza atan ve daha sonra Hürriyet’e geçen İsmail Saymaz da FETÖ’yü kurtarma operasyonuna girişimleriyle adından söz ettiriyor. Provokatif haberleriyle bilinen Hürriyet Muhabiri İsmail Saymaz, ABD’ye gidip FETÖ’nün kripto yazışma uygulaması ByLock’un sözde sahibiyle röportaj yapıp FETÖ soruşturmasını baltalamaya çalışmıştı. 

TERÖRİST BAŞIYLA FOTOĞRAFLARI ÇIKTI

Bir diğer isim ise, FETÖ soruşturmasında tutuklanarak cezaevine gönderilen Doğan Holding Ankara İdari Temsilcisi Barbaros Muratoğlu. Aydın Doğan medyasının üst düzey yöneticilerinden Barbaros Muratoğlu’nun yanına birçok gazeteciyi de alarak terörist başı Fetullah Gülen’i ziyaret ettiği ortaya çıkmıştı. Muratoğlu’nun, 17-25 Aralık hükümete darbe girişiminden sonra FETÖ’ye daha çok yakınlaştığı, Aydın Doğan’ın özellikle yargıdaki sorunlarını çözmek amacıyla FETÖ militanlarını devreye soktuğu ve aradaki irtibatı sağladığı iddia edildi.  

GÜLEN’İN AVUKATI, DOĞAN’I İPTEN ALDI 

Aydın Doğan’ın vergi cezası için devreye giren, FETÖ’nün elebaşı Fetullah Gülen’in uzun yıllar avukatlığını yapan Orhan Erdemli önceki gün İstanbul’da tutuklanmıştı. FETÖ ilişkisi kapsamında tutuklanan Doğan grubu yetkilisi Barbaros Muratoğlu ve Orhan Erdemli’nin savcılık dosyasında irtibatı şöyle anlatılıyor: “Şüpheli Barbaros Muratoğlu’nun FETÖ avukatlarıyla vekalet ilişkisi 17-25 Aralık sürecinden sonra da devam etti. 2013, 2014, 2015 yılları arasında iş takipleri sebebiyle FETÖ avukatlarıyla sıkça görüştü. 2014 yılının Ekim ayından sonra HSYK üye seçimleri sonucunda terör örgütünün etkinliğinin azalması nedeniyle vekalet ilişkisi son buldu.”

Yeniakit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.