Öne Çıkanlar türkiye terör Isaac Liev Schreiber Ertuğrul Taşkıran MI6

FETÖ’nün tozu bile kalmayacak!
FETÖ'ye karşı 41 ilde 400 suç dosyası bekliyor. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, paralel yapıya karşı topyekun mücadele başladığını söylerken süreci bizzat kendisinin yöneteceğini belirtti.

TÜRKİYE FELAKETİN EŞİĞİNDEN DÖNDÜ

FETÖ ile mücadeledeki koordinasyonla görevlendirildiğini açıklayan Yalçın Akdoğan, Türkiye’nin felaketin eşiğinden döndüğünü belirterek şöyle konuştu, “Bu konuda hukuk içinde ama topyekun, amasız, amansız bir mücadele yürütülmesi gerekiyor. Bundan sonraki süreçte de bu yapının tamamen etkisizleştirilmesi, yani devlet içerisine sızmış bütün unsurlarıyla tasfiye edilmesi, zehir kusmasının engellenmesi, zararının tamamen sıfırlandırılması büyük önem taşıyor. Son dönemde Paralel Yapı’nın, Türkiye düşmanları ile adeta şer cephesi kurduğunu, aleyhte faaliyetler içine girdiğini de biliyoruz. Bu yüzden Paralel Yapı ile mücadele Türkiye için ulusal güvenlik meselesi haline gelmiş durumda” diye konuştu.

DOSYALARI BAHANELERLE BEKLETTİLER

Devletin terör örgütü FETÖ ile mücadele kapsamında yürüttüğü soruşturmalarda, 2014’ten bugüne 2 bin 500 şüpheliden 465’i tutuklandı. Savcılıklar tarafından suç dosyası hazırlanan ama örgütün emniyetteki uzantıları nedeniyle ‘beklemeye’ alındığı belirlenen 41 ayrı ilde 400 ayrı suç dosyası için hala hiçbir operasyon düzenlenmedi. Örgütün güvenlik ve yargı bürokrasisindeki uzantılarından dershane ve STK’larına kadar binlerce kişi hakkında ifadeye başvurma ve gözaltı işlemi, örgütün kripto üyeleri tarafından ‘yoğunluk’ ya da ‘Yetersiz personel’ gibi bahanelerle bekletildiği ortaya çıktı. Akdoğan’ın koordinasyonunda FETÖ ile mücadelenin hız kanacağı, böylece örgütün yurtiçi ve yurt dışındaki Türkiye aleyhtarı faaliyetlerinin önüne geçileceği öğrenildi.

Zonguldak’ta, FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Gülen Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen 11 şirkete kayyum atandı. Öte yandan Antalya’daki FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan 24 zanlıdan 17’si tutuklandı, 7’si adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

KPSS OPERASYONUNDAN GAZİ İMAMI ÇIKTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2010 KPSS sorularının sızdırılmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada son olarak yapılan operasyonda tutuklanan isimler arasında  Gazi Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışan E.Ö.’nün, üniversitenin ‘Sorumlu İmam’ olduğu iddia edildi. Gazi Üniversitesi’nde E.Ö.’nün cemaate adam kazandırdığı, ayrıca ‘himmet’ paralarını toplamaktan sorumlu olduğu öne sürüldü. MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurulu) tarafından hazırlanan raporda E.Ö.’nün banka hesabında düzenli olarak havaleler yapıldığını belirtilirken, kendisi tarafından diğer örgüte mensup kişilere 58 bin 653 TL’lik para gönderildiği tespit edildi. Aralarında E.Ö’nün de bulunduğu gönderilen paraların FETÖ’nün yurt dışındaki okullarına aktarıldığı belirlendi. Gözaltına alınmasının ardından savcılık ifadesinde suçlamaları reddeden E.Ö., hesabındaki para trafiğini de ‘borç ve düğün hediyesi’ diyerek geçiştirmeye çalıştı. Dosyada şüpheli olarak bulunan ve dosya şüphelisi olmayan kişilerle yaptığı para havalelerine, arkadaşının düğün yaptığı kredi kartı limitinin az olduğu gerekçesiyle kendisinin yardım ettiğini ileri sürdü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.